Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Seriefinal i Allsvenskan

Herrvolleylaget Uppsala VBS kvinnliga tränare Sara Bergh har gjort succé. När mer än halva Allsvenskan har spelats toppar Uppsala fem poäng före Säters IF som dock har en match mindre spelad. På lördag blir det seriefinal då Säter kommer till Uppsala.

- Vi vann mot dem i söndags med 3-0, men med 25-23 i alla tre seten, så det mesta talar för en lika tuff och jämn match på lördag. Det var kul att se våra killar visa sådan mental styrka i slutskedena av seten, säger lagets tränare Sara Bergh.

Passaren Haglund skadad

Inför förra helgens matcher fick UVBS stuva om i lagkompositionen. Passaren Pär Haglund bröt ett finger och blir borta resten av säsongen. Centern Peter Anundgård fick bli passare och Marco Kelloniemi gjorde comeback som center. Den första matchen med det ”nya” laget gick inte så bra. De spelade dåligt och föll mot Göteborg, som är söndagens motståndare i Uppsala.
- Därför är vi extra taggade inför helgens matcher. På lördagen vill vi vinna seriefinalen mot Säter och på söndagen vill vi ta revansch mot Göteborg, säger Sara Bergh.
En extra krydda i Sätermatchen blir att den forna UVBS-stjärnan Anders Åkerlund står på andra sidan nät. Han bor numera i Dalarna och har gjort comeback i år, 39 år gammal.

De två bästa lagen i Allsvenskan har rätt att kvala till elitserien, något man måste anmäla före den 1 mars.
- Vi tar helgens båda matcher först, sedan får vi diskutera den saken, avslutar Sara Bergh.

Resultat och tabell Allsvenskan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-02-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer