Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Marcus Nilsson hyllas

Dagen efter Champions League-titeln uppmärksammas Marcus Nilsson runtom i volleybollvärlden. Hans ryska lag Lokomotiv Novosibirsk blev Champions Leaguemästare och Marcus fick den finaste utnämningen av alla – MVP, bästa spelare i Champions League. Svensk volleybolls kansli firade med tårta utan jubilaren, som är kvar i Ryssland där ligan fortfarande pågår.

- Det känns fortfarande som en dröm. Allting har gått så fort och jag har knappt hunnit smälta gårdagen ännu, säger Marcus på måndagseftermiddagen.

Inför 5 400 åskådare i en fullsatt arena i sibiriska Omsk avgjorde Marcus såväl andra som tredje set och tog totalt 15 poäng i matchen. Publiken bjöds på en dramatisk final i Champions League, där Novosibirsk kunde avgöra först i femte set och slå in matchbollen till 16-14.

"Magiskt känsla inför underbar publik"

- Det var magiskt att få vara med om att vinna en final på det här sättet inför en fantastisk hemmapublik. Jag kan inte säga annat än att det är en dröm som gått i uppfyllelse, säger en skrattande Marcus från Sibirien.

Det är andra gången i karriären som Marcus får den prestigefyllda utnämningen MVP i Champions League. När han spelade i Iraklis blev han också bästa spelare, men det här var så mycket bättre, eftersom Marcus lag Novosibirsk dessutom tog hem CL-titeln.

- Jag förstod nästan inte att det var sant när jag gick upp på prispallen och fick ta emot priset för MVP i hela turneringen. Det kändes nästan overkligt.

Underdogs som vann över regerande mästarna

Novosibirsk var allt annat än favorittippade. I semifinalen mot storlaget Kazan från Ryssland, fick man 4 gånger pengarna om man satsade på Novosibirsk. Det gjorde segern så mycket större menar Marcus.

Klubben firar under måndagskvällen och spelarna har fått en dag ledigt innan det är dags för nya träningar och matcher i ryska ligan. Men Marcus Nilsson har även svenskt fokus på näthinnan; VM-kval på hemmaplan i Halmstad Arena 24-26 maj.

- Det här känns otroligt värdefullt att ha med i bagaget när det är dags för VM-kval i maj. Det kommer att bli fantastiskt kul att få spela för hemmapubliken i Halmstad. Det ser jag verkligen fram emot, avslutar Marcus Nilsson.

Tårtan nedan till Marcus Nilsson från Svensk volleyboll - grattis Marcus MVP!


 

Fler nyheter

Publicerad: 2013-03-18

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer