Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Matchning mot Estland

I helgen spelade herrlandslaget träningsmatcher mot Estland som uppladdning inför VM-kvalet i Halmstad i slutet av maj. Det blev en matchserie som gick från klar förlust till en mycket jämn tredje och sista match. Allt under dagarna tre. Här är förbundskapten Johan Isacssons tankar kring matcherna

10/5 i Rakvere Estland -Sverige 3-0, setsiffror: 25-18,25-16,25-19
 
Efter en lång dags resa till Estland så är det då dags för första matchen efter totalt 8 dagars träning. Vi förlorar med 3-0 och det är i moment serve och block som vi förlorar denna match. Vi har perioder av bra spel men dessa är alldeles för korta. Svenska utropstecken är Erik Knuttson, Peter Lundgren och Fredrik Gustafssons.
 
11/5 match 2. Estland- Sverige 3-1, setsiffror: 25-20, 25-21, 23-25, 25-20
 
Vi gör en mycket bättre serve och blockmatch idag samt vi är uppe i samma positiva mottagningsprocent som Esterna. Vi gör en mycket bra match men måste ta till vara på de chanser vi skapar med vår serve. Hade vi gjort det så skulle vi spelat ett femte set. Svenska utropstecken; Jacob Wijk Tegenrot, Willhelm Nilsson och Fredric Gustavsson. Vi bör också nämna Anton Wijk Tegenrot och Erik Sundberg som varit våra klippor i serve mottagningen under dessa två matchdagar.
 
12/5 match 3. Estland-Sverige 3-1 , setsiffror: 25-23, 22-25, 25-20, 27-25
 
En match där vi ska vinna med 3-0 eller 3-1. Vi har höga mottagningsiffror och mkt bra serve men gör alldeles för många oprovocerade anfallsmisstag. Vi måste bli mycket skarpare i anfallet när vi kontrollerer vår mottagning om vi skall vinna mot en så här bra motståndare. Svenska utropstecken Dardan Lushtaku och Philip Petterson.

Tre förluster i Estland, men där vi blev allt bättre för varje match.

Saknades i Estland gjorde Marcus Nilsson, som just kommit hem från Ryssland. Han ansluter tilll landslagstruppen tisdag kväll då landslaget inleder träningsläger i Halmstad.

Allt om VM-kvalet i Halmstad Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-05-13

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer