Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra avslutning för damlandslaget i Polen

Den sista utmaningen i Polen på onsdagen var att återigen ta sig an liga 1-laget Silesia i en returmatch, där polskorna vann relativt enkelt med 3-1 i första matchen. Revanschsugna svenska spelare matchade mot Silesia på 'hemmaplan' i Bielsko Biala och det blev en spegelvänd matchbild, 3-1 till de svenska damerna.

Sara Malmlöv, Andrea Jacobsson och Johanna Edberg ledde laget med sitt stabila servemottagningsjobb. Detta gav passaren Anna Harlin utrymme till ett varierat anfallsspel.

Cecilia Hall fortsätter att överraska från sin nya roll på högerkanten.

- Skönt med vinst i dagens match, sista matchen på polsk mark och mot riktigt bra motstånd säger Cecilia.

De sista matcherna har spelet lossnat och bra att även kunna hitta stabilitet i spelet som resulterar i dagens vinst!

Många matcher och tv-exponering i Polen

Damlandslaget har varit i Polen sedan förra veckan, då de tränat tillsammans med Danmark och spelat matcher mot både Danmark, Vitryssland och klubblag i Polen. Flera spelare har höjt sig och utvecklingen för laget som helhet har gått betydligt framåt ju längre veckan gått.

Fredag:
Danmark och Sverige tränade var för sig och spelade totalt åtta set mot varandra.
Alla spelare fick speltid, en mycket nyttig och mastodont start på lägret.

Lördag:
Miniturnering mot Vitryssland och den polska arrangörsföreningen Gliwice. Ett stort arrangemang, lokal-tv var där och filmade. Politiker och andra inbjudna var på plats för att de skulle ha kick-off för ett större arenabygge.

- Vi förlorade mot Vitryssland, två set var mycket tighta och bra, men ett av seten var de alldeles för distinkta i anfall och hårt servetryck. Det är så otroligt bra för oss att få spela mot sådana duktiga lag som Vitryssland igen, säger Förbundskapten Tina Celinder.

Söndag:
Återigen träning och en ny matchning mot Danmark där Sverige segrade med 3-2.

Måndag:
Det svenska landslaget spelade mot ett klubblaget Pszczyna i närheten av anläggningen. Resultatet blev 3-2, där Sverige vann sista setet med 15-9.

- Den dagen gjorde vi våra bästa insatser. Tre spelare var inne och spelade mycket

Madeleine Green, Nellie Fredriksson och Sofie Sjöberg, som är juniorspelare som precis klivit över till seniorerna. De gjorde sina bästa Sverigematcher, var på plan länge och visade att de klarade av det mot riktigt bra motstånd. Det var roligt att se, säger Tina Celinder Nygren.

Tisdag:
Match i Silesia, där laget inte alls kom upp i samma nivå som under måndagen. Det var ett starkt motstånd, samtidigt som svenskorna spelade ett berg- och dalbanespel.

- Vi hade svårt att komma in i spelet, vi fick inte in i rytm. Vi fick jobba för de enkla bollarna och förlorade med stora siffror, säger Tina.

Onsdag:
Returmatch mot Silesia på damlandslagets träningsanläggning, där Sverige gör en kanoninsats och vinner med 3-1.

Nu väntar resa till Sverige och två landskamper, fredag och lördag, mot Danmark. Landskamperna i Danmark kommer att webbsändas här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer om damlandslaget på bloggen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler bilder på facebook.se/svenskvolleyboll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-05-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer