Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

En skön kämpaseger!

Det var två mosiga lag som ställdes mot varandra i Halmstad Arena igår, VM-kval arenan, efter fredagens gastkramande match i en 35 gradig varm Holte hall i Danmark.

Vi inledde matchen stabilt med mycket bra servemottagning och hade grepp om setet från start till en komfortabel setvinst med 25-17. Halmstad publiken fick se sin hemmason Marcus Nilsson bomba in några servar varav ett ess.

I andra set fick Fredric Gustavsson chansen på höger kanten och efter en trevande inledning började han göra poäng, både med sin serve och sitt anfall. Danskarna kom mer och mer in i matchen och skaffade sig några poängs försprång med sitt chansartade snabba anfallsspel, som ledde till en setvinst med 22-25. Vi har svårt att stoppa deras anfall som gör att även tredje set förloras med 19-25.

Fjärde setet inleds tyvärr i samma stil som set två och tre. I mitten av setet då Erik Sundberg och Jakob Wijk Tegenrot tvingas utgå p.g.a. mindre skador kommer Staffan Blomgren in och  Andreas Eriksson byter av Dardan Lushtaku som passare, vänder setet och efter bra servande och några lyckade blockeringar vinns setet med 25-22.

 Femte setet inleds lite darrigt och vi hamnar i underläge direkt men grabbarna tar sig i kragen vid underläge 2-8 och via några bra servar av bl.a Fredric knappas poäng efter poäng in. Vi är i kapp Danskarna vid 9-9, sedan följs lagen åt, vi skaffar oss första matchbollen vid ställningen 14-13. Danskarna kämpar vidare med bra sideout  och förlänger matchen till dess Fredric Gustavsson lyckas dundra in en spike till vinst 20-18, från sin högerkant.

 

Kommentar från förbundskapten Johan Isacsson.:

Vi vinner första set komfortabelt. Marcus visar att han håller en hög nivå genom hela första setet. Jag tar inga risker med Marcus eftersom vi spelade en tuff fem sets matsch kvällen innan. Jag är mycket glad och imponerad över att de yngre spelare som kommer in ror denna seger i hamn med attityd och glädje i sitt spel.

Nu väntar en välbehövlig träningsfri dag så att vi kommer fräscha in i slutfasen till VM-kvalet.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-05-19

Senast uppdaterad: 2013-05-20

Visa fler nyheter

Sponsorer