Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Intensiv samling för damlandslaget

Damlandslaget har avslutat sitt landslagsläger med matcher och träningar i Polen samt två avslutande landskamper i Danmark och Sverige. En kort men intensiv samling som har samlat ihop laget.

- Det har varit en riktigt bra samling trots att vi inte haft en tävlingsuppgift. Tjejerna har samlat ihop sig bra, varit noga och målinriktade och velat jobba ordentligt med att hitta samspelet för goda resultat, säger förbundskapten Tina Celinder Nygren.

Träningar och miniturnering i Polen

Den största delen av samlingen ägde rum i Polen, där de tränade ihop med Danmark och spelade matcher mot polska klubblag, Danmark och Vitryssland.

- Vi matchade mot Danmark inledningsvis och spelade sedan mot de polska lagen och Vitryssland. Tävlingsmatcherna som sådant visade att vi absolut har ett lag som vi kan satsa på. Vi har ett bra lag som kan ge oss resultat. Det är oerhört viktigt att vi har landslaget så att klubbarna och spelarna har en ytterligare nivå att sträva efter för att höja motivationen, säger Tina.

Skön avslutande seger

Alla spelare har fått mycket speltid under matcherna och laget har hittat grundstabiliteten i spelet. Avslutningen blev dessutom mycket bra med två raka vinster mot Danmark.

- Vi ville verkligen prioritera matcherna mot Danmark på slutet, vilket vi gjorde med bra servetryck där vi även spelade taktiskt. Det var jättestarkt att vi vann med 3-0 både i Köpenhamn och i Halmstad mot danskorna.

- Det finns många intressanta tjejer som är på väg uppåt och går i gymnasiet nu. Det finns spelare att fylla på med framöver, vilket är viktigt för kommande landslagsår, avslutar Tina Celinder Nygren.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-05-23

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer