Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Juniorlandslaget till Finland

För sjätte gången deltar ett svenskt landslag i den internationella turneringen Leomuovi Tournament, som avgörs i finska Akaa nu i helgen.

Turneringen är årligt återkommande och Sverige är regerande mästare efter en mycket stark prestation i förra årets turnering. Nu beger sig årets upplaga av U19-landslaget mot Akaa för att försöka ta hem ännu en titel. För motståndet står Estland, två finska klubblag, samt volleybollgymnasiet från Riga.

-Estland har ett starkt lag, så det blir en tuff inledning på fredag kväll, menar coachen Göran Persson. Vi vet mindre om de andra lagen, men räknar med att det kommer bli tufft motstånd även där.

I den svenska truppen saknas Viktor Lindberg och Filip Mokelainen, som är i Vitryssland och spelar U18-EM i beachvolley. Alfred Dalevik och Andreas Brink är heller inte med p.g.a. skada respektive sjukdom, så det blir en förändrad uppställning jämfört med truppen som i somras bl.a. deltog i 8-nationers

-Vi saknar några spelare som normalt har stora roller i laget, så det ska bli kul att se hur andra spelare klarar av att ta större ansvar i den nya rollfördelningen, menar Patrick Edgren i det svenska coachteamet.

Den svenska truppen
Sebastian Angel, Falkenbergs VBK
Oskar Borna, Lunds VK
Martin Drejare, Härnösands VBK
Linus Ekstrand, Falköpings VK
Benjamin Engström, Södertelge VBK
Fredrik Holgersson, Svedala VBK
William Lind, KFUM Norrköping
Jacob Link, Lunds VK
Daniel Skogsberg, Vindrarps VK
Johan Svensson, KFUM Kristianstad VK
Ludvig von Sydow, Sollentuna VK
Patrik Ödvall, Falköpings VK

Läs mer om turneringen på arrangörsklubbens hemsida Länk till annan webbplats..


U19-landslagstruppen i sommarens 8-nationersturnering i Italien

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer