Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Andra förlusten i Leomuovi

Det blev en ny förlust för juniorlandslaget när de mötte volleybollgymnasiet från Riga i Leomuovi Tournament. 3-1 blev segersiffrorna till de storvuxna letterna.

Svenskarna stod inför en ny tuff uppgift när man ställdes mot lettiskt motstånd i den tredje matchen i turneringen. Killarna från Riga är en storlek större än det blågula landslaget och det utnyttjar de riktigt bra.
Svenskarnas servemottagning höll högre klass än motståndarnas, men letterna kan med sin större fysik ändå lösa anfallsuppgiften effektivt.
Letterna öppnade första set bäst, men tog sig ikapp och var i ledningen med 16-15. Efter ett nytt lettiskt ryck krävdes det ännu en upphämtning av blågult, men denna gången räckte det inte riktigt ända fram. 25-23 till Riga slutade setet vid.
Även det andra setet inleddes bäst av Riga, men den här gången höll de försprånget hela vägen till setvinst. Det svenska spelet haltade betänkligt och det fanns många detaljer som man behövde förbättra till nästa set.
Det såg också betydligt bättre ut när tredje set drog igång. Bra servande följdes nu upp av stabilt block- och försvarsspel.Trots fem poängs ledning blev det ändå rafflande i slutet eftersom letterna jobbade sig tillbaka in i setet. I slutet blandades svenska setbollar med lettiska matchbollar. Till sist kunde ändå Linus Ekstrand slå in setbollen till 28-26.
Förhoppningen var nu att det skulle bli bättre flyt, men den reaktionen uteblev. Istället var det Riga som förde det fjärde setet. Passivt agerande av de svenska spelarna gjorde att letterna drog ifrån igen. Efter den andra timeouten vid 12-19 kom äntligen en svensk reaktion. Nu spelade man riktigt bra och var så när att kunna vända på tillställningen. Vid 21-22 såg det riktigt bra ut, men tyvärr kom det då lite grus i maskineriet och tre raka poäng till motståndarna gjorde att slutresultatet skrevs 3-1 till letterna.

-Vi kom upp till samma nivå som i gårdagens match mot Estland i mer än några perioder och då räcker det inte till vinst, konstaterar tränaren Göran Persson. Serve och mottagning fungerade riktigt bra och grabbarna följer de taktiska riktlinjerna väl, men vårt försvarsspel är inte tillräckligt vasst, menar han.

Lagkaptenen Fredrik Holgersson gör en ny bra insats och analyserar matchen:
-Vi fick inte stopp på letterna i block och defence och behövde vara skarpare i de avgörande lägena, nu är det bara att ladda om till imorgon, berättar han.
I turneringens sista match väntar Keimolan Kaiku, ett finskt klubblag.

Sverige - Riga 1-3 (23-25, 18-25, 28-26, 21-25)
Bästa svenska poängplockare: Linus Ekstrand 17, Benjamin Engström 12

Läs mer på arrangörens hemsida Länk till annan webbplats..

Fler nyheter

Publicerad: 2013-08-31

Senast uppdaterad: 2013-08-31

Visa fler nyheter

Sponsorer