Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ryssland Europamästare

Hemmanationen Tyskland kunde till slut inte rå på Europas bästa damlandslag Ryssland. Finalen slutade 3-1 till Ryssland, som tog sin artonde medalj i Europeiska mästerskap. I Sverige direktsändes finalen på SVT, med expertkommentator Johan Isacsson.

- Det är sällan tre lag är så nöjda som de tre på prispallen var. Det belgiska landslaget skrev historia när de kom på tredje plats, de har aldrig varit så här långt framme i ett europamästerskap, säger Johan Isacsson.

Finalen på lördagskvällen i inför 8500 åskådare i Max-Schmeling-Halle i Berlin blev en spännande match, framförallt de två första seten som slutade 25-23 respektive 23-25.

- Om Tyskland hade kammat hem även tredje set hade vi kunnat se en annan utgång av matchen. Men, Ryskorna hade många riktigt bra bollar och var det starkare laget. Tyskorna hade behövt ett ännu större tryck av publiken, säger Isacsson.

Kommentator även på herrfinalen

Annamaria Johansson kommenterade finalen på SVT tillsammans med Isacsson, som är svensk förbundskapten för herrlandslaget. Han gillar uppdraget som expertkommentator och vill bidra till att publiken förstår sammanhangen inom volleyboll.

- Det är roligt att kommentera, jag försöker ta det så enkelt det går för att så många som möjligt ska förstå. Men, samtidigt tänker jag på de initierade, som behöver lite mer och djupare analyser. Det ska bli spännande att kommentera även herrfinalen om två veckor, avslutar Johan Isacsson.

EM-finalen i volleyboll damer, SVT Play Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Kan ses fram till den 14 oktober.

EM-finalen herrar sänds på SVT Play söndag 29 september kl 20.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-09-16

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer