Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Skön vinst i inledande VM-kval

Sverige vann inledningsmatchen på VM-kvalet i Nederländerna mot Rumänien med 3-0 (28-26, 25-14, 25-23). Ett effektivt blockspel, bra försvar och en stabil landslagsstjärna i form av Marcus Nilsson är en stor del av framgångsreceptet.

- Vilken känsla! Vi hade kämpaglöd idag, där jag kände att jag spelade säkert och kunde välja rätt utvägar. Marcus var också väldigt het, säger landslagspassaren Dardan Lushtaku.

Första setet var matchens jämnaste, där Sverige knappade in på en fyrapoängsledning som Rumänien tog i mitten av setet. Rumänerna missade sedan två setbollar och Marcus Nilsson kunde avgöra setet för Sverige med 28-26.

"Scoutingen före match en del av segern"

- Marcus tog de tunga lägena idag och spelade stabilt med en bitvis fenomenal serve. Killarna kunde läsa spelet bra och grunden till det är att vi gjort en perfekt scouting av motståndarna, säger Team Manager Claes-Göran Eriksson.

Andra set drog Sverige ifrån redan från början och spelade ut motståndarna med bra försvar och block. Setet slutade 25-14. I tredje set avgjorde Marcus Nilsson matchen med en spike vid 25-23 efter att Sverige missat två matchbollar.

Bra sammanhållning och samspel

- Vi var riktigt taggade inför matchen och vi har en god stämning i laget. Ingen var nervös och redan innan matchen var vi glada och ville inget hellre än att gå in på plan och börja spela. Nu gäller det att ladda om inför morgondagens match mot Ukraina, säger Dardan Lushtaku.

Sportnytts sändning kl 17.55 inledde med Sveriges härliga vinst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Spelschema resterande kvalmatcher:

3 okt 14.30                Sverige – Ukraina

4 okt 19.30                Nederländerna - Sverige

5 okt 17.00                Sverige - Israel

6 okt 13.30                Vitryssland - Sverige

De tre lag som blir högst rankade i Nederländerna går vidare till det sista kvalet inför VM, den 3-5 januari 2014.

Alla matcher sänds på webbtv:  www.laola1.tv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Statistik Sverige – Rumänien Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-02

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer