Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gruppseger och semi också för damjuniorerna

Tjejerna i juniorlandslaget gjorde som killarna, två segrar under den första dagen ger direktbiljett till onsdagens semifinal. Det blev en klar vinst mot Färöarna och en riktig rysarseger mot Danmark.

Dagens första match spelades mot Färöarna, som inte hade så mycket att hämta mot de stabilt spelande svenskorna. Den svenska coachen Adrienne Marie kunde använda alla sina spelare och samtliga gjorde en bra insats.

Anfallseffektiviteten var hela 45%, en mycket hög siffra. Dessutom gjorde Sverige 10 blockpoäng och hela 13 serveess.

Sverige - Färöarna 3-0 (25-13, 25-11, 25-20)
Bästa svenska poängplockare: Diana Lundvall 12, Nellie Fredriksson 9

 

Eftermiddagsmatchen mot Danmark blev desto tuffare. Matchen låg på en helt annan nivå och tog över två timmar. Danmark hade fördelen av att ha fått se sina motståndare innan matchen och de hade matchtaktiken klar för sig.

Första set blev en lektion i vad som krävs för att kunna matcha danskorna. Därefter jobbade de svenska spelarna hårt med att förändra och förbättra de detaljer som behövde åtgärdas. Det var härlig "fighting spirit" i truppen och förmågan att komma tillbaka efter tyngre perioder var väldigt bra. Slutet av matchen blev riktigt rafflande då båda lagen hade matchboll, men till sist lyckades de blågula tjejerna avgöra.

Samtliga spelare var med och bidrog och inhoppen fungerade riktigt bra. Nellie Fredriksson gjorde flest poäng och Diana Lundvall hade bäst effektivitet i anfallet. Carolina Ljung och Anna Haak får också extra beröm av tränaren Adrienne Marie. De samarbetade bra i servemottagningen och skapade därmed goda möjligheter till ett varierat anfallsspel. Carolinas försvar var också mycket imponerande och Annas anfallsspel fungerade samtidigt riktigt bra.

Sverige - Danmark 3-2 (18-25, 25-23, 17-25, 25-22, 18-16)
Bästa svenska poängplockare: Nellie Fredriksson 19


Diana Lundvall var effektiv i anfallet
Fotograf: Mats Björkman

Fler nyheter

Publicerad: 2013-10-15

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer