Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gislaved och Falkenberg vidare till slutspel

Gislaved gör en toppinsats i sin internationella debut. Två 3-1-vinster gav laget förstaplatsen i gruppen och nu väntar slutspel i Nordiska klubbmästerskapen. Även Falkenberg lyckades vinna sin grupp och ta en plats i slutspelet.

- Att ha lyckats så bra i vår första internationella turnering är vi självfallet jätteglada över, säger Gislaveds tränare Dick Runesson. Vi är även mycket nöjda med det arrangemang vi ordnat och fick mycket positiva kommentarer från motståndarlagen.

Laginsatsen avgjorde

Det blev tre jämna matcher för Gislaved denna helg. Framförallt Oslo Volley bjöd på motstånd av högsta klass. Efter att förlorat första set kunde Gislaved ta både andra och tredje. Det såg sedan ut som om Oslo skulle ta matchen till ett avgörande femte set. Men Gislaved lyckades vända ett 21-24-underläge till set- och matchvinst med 26-24 i fjärde set.

- Vi visade prov på stark mentalitet och vilja mot Oslo, menar Runesson. Det var laginsatsen som avgjorde. Jag spelade runt på i princip hela truppen och alla spelare som kom in gjorde bra insatser skulle. Det är denna typ av lagspel som kan ta oss långt.

Relativt enkelt för Falkenberg

Falkenberg slutade förra året på en andraplats i Nordiska klubbmästerskapen och även i år kan vi kanske få se dem i finalspel. 3-0-vinst mot både norska Fröde och danska Holte under helgen och bra spel. Falkenberg höll gasen i botten och spelade på utan rädsla. Lagets tränare Patrick Aparicio menar att lagets block- och försvarsspel var av extra hög klass.

Tre svenska andraplatstagare

Även Linköping och Örkelljunga deltog i turneringen på herrsidan. Linköping slutade på en andraplats i sin grupp efter danska Middelfart och Örkelljunga kom trea i sin. Både lagen är därmed utslagna ur turneringen. I damklassen deltog Engelholm, som slutade tvåa i sin grupp efter norska Stod Volley, och Svedala, som även de slutade på en andraplats efter danska Holte. Det är dock inte säkert att detta blir det sista vi ser av Engelholm och Svedala i turneringen då den bästa andraplatstagaren på damsidan även får en plats i slutspelet.

- Det kommer bli ett tufft slutspel då det är nordens bästa lag som spelar. För oss är det extremt värdefullt att få spela denna typ av matcher då det är matchning på så här hög nivå som gör att vi som volleybollklubb blir bättre, både arrangemangsmässigt och som lag, kommenterar Dick Runesson.

Slutspelet kommer spelas mellan 31 januari och 2 februari.

Läs mer om turneringen på Nevza:s hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För alla turneringens resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Fler nyheter

Publicerad: 2013-11-03

Senast uppdaterad: 2013-11-07

Visa fler nyheter

Sponsorer