Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverigeserien-en ny mötesplats i volleyboll

Vill du och ett gäng kompisar eller arbetskamrater spela volleyboll mest på kul? Har du spelat volleyboll tidigare men har inte möjlighet att binda upp dig i ett traditionellt lag eller seriespel? Sverigeserien är möjligheten för alla att spela volleyboll utan att delta i seriespel. Oavsett om du vill satsa på sporten eller bara spela tillsammans någon gång är du och ditt lag välkomna. -Alla som vill ska kunna vara med, säger Daniel Arne från Karlstad VK som den 2 november arrangerade Sverigeserien.

Sverigeserien spelas i sammandrag, dvs. vid ett tävlingstillfälle samlas flera lag och möter varandra. Vid varje tävlingstillfälle är 3, 6, 9 eller 12 lag med. Lagen delas in i trelagsgrupper utifrån Sverigerankingen. Alla lag är med och har funktionärsuppdrag vid sammandragen.

Varje match avgörs i tre set där utdelningen blir en rankingpoäng per vunnet set. Förutom rankingpoäng per set får laget en rankingpoäng per spelad match.

-Många lag har svårt att få ekonomin att gå ihop. Det är dyrt med seriespel när man har långt till bortamatcherna.Därför är det bra att man istället kan mötas på det här sättet, menar Daniel Arne.

Kenth Söderström är ledamot i Nordsvenska VBF och spelar själv Sverigeserien emellanåt. Här berättar han mera om fördelarna och hur det fungerar.

 


 

Tävlingstillfällen 2013-2014 Länk till annan webbplats.

Anmälan Länk till annan webbplats.

Arrangera Sverigeserien Länk till annan webbplats.

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2013-11-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer