Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Junior EM-kval och Grand Prix i Katrineholm

Den 3-5 januari kommer de svenska juniordamerna att spela EM-kval i Katrineholm. Den 5-6 januari avgörs Grand Prix, Ungdomens GP och Distriktsslaget, så med andra ord kommer det att sjuda av volleyboll i Duveholmshallen under fyra dagar i januari.

- Det blir givetvis en tuff utmaning med ett internationellt EM-kval, men det ska bli roligt att arrangera både kvalet och Grans Prix, säger Ulf Blomgren som är ordförande i Katrineholms VK.

I junior EM-kvalet kommer Sverige att spela en fyrlagsgrupp mot England, Lettland och Norge. Två internationella matcher varje dag blir det i Duveholmshallen. De två bästa lagen går sedan vidare till nästa kvalrunda som avgörs 24-27 april.

Grand Prix för topplagen

Den 5 januari drar Grand Prix igång, där Sveriges fyra bästa elitserielag, efter höstens nio elitserieomgångar, gör upp om den prestigefyllda titeln Grand Prix-mästare. Katrineholms VK är direktkvalificerade på damsidan som arrangörer. Regerande mästare är Katrineholms VK på damsidan och Hylte/Halmstad på herrsidan.

Ungdomar fyller hallarna med ytterligare turneringar

Samtidigt som seniorerna spelar Grand Prix avgörs även Ungdomens GP och Distriktsslaget. Ungdomens GP är en tävling där landets bästa ungdomslag under 20 år möts. I Distriktsslaget har landets åtta volleybolldistrikt möjlighet att delta med ett pojk- och ett flicklag med spelare födda 1999 och senare från distriktet.

Välkomna till Katrineholm i januari 2014!

Fler nyheter

Publicerad: 2013-11-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer