Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Pristagare blickar framåt

Sara Bergh, tränare för Uppsala Volleys herrelitlag, har tilldelats det fina priset ”Årets tränare” på Uppsala idrottsgala – ett stort evenemang som lockade runt 800 personer och en rad välkända artister. Nu jobbar föreningen för att laget ska kunna ta sig till elitseriekval i vår.

- Det var en överraskning att jag fick priset, det är nästan ofattbart, det var flera andra duktiga tränare som också var nominerade. Det var verkligen roligt!, säger Sara Bergh.

Hon blev uppvaktad på galan, och blev firad av sina spelare på träningen dagen efter med champagne och blommor.

- Vi har ett sådant härligt lag med fin sammanhållning, där vi genom hårt arbete har kommit långt tillsammans. Nu jobbar vi för att kunna kvala till Elitserien, det känns riktigt inspirerande, säger hon.

Hela föreningen mot samma mål

Det är andra säsongen Sara Bergh är tränare för Uppsalas herrar. I fjol vann de Allsvenskan innan alla matcherna var färdigspelade. Året innan kom de fyra i Allsvenskan. Nu leder de tabellen med sex vinster på sex spelade matcher. Siktet är en bra placering i Allsvenskan i vår, för att kunna kvala till Elitserien inför nästa säsong.

- Hela föreningen jobbar på det, både för att kunna ha bra arrangemang och säkra återväxten av spelare framåt. Det behövs en helhet för att kunna växla upp och ta steget upp i högsta serien, säger Sara.

Din styrka som tränare?

- Jag är lyhörd, jag försöker lyssna på mina spelare och ta in det jag hör innan jag fattar beslut. Min vinnarskalle är viktig också. Jag ställer höga krav på mina killar. Det är så roligt att träna killar, en extra utmaning helt enkelt.

Sara Bergh:

35 år

Moderklubb: Säffle VBK

Började spela på högstadiet, gick Volleybollgymnasiet i Katrineholm, flyttade till Uppsala, har spelat med Uppsala, Sollentuna och Tierp. Juniorlandslagsspelare.

Främsta merit; SM-brons med Uppsala.

Slutade spela själv för fyra år sedan.

Inledde tränarkarriären för två år sedan.

Aktuell: Årets tränare i Uppland

Intervju med pristagaren i TV4 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-11-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer