Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Svenska truppen till junior EM-kvalet i Katrineholm

Nu börjar uppladdningen för de svenska damjuniorerna som ska försöka ta Sverige vidare i EM-kvalet 3-5 jan i Katrineholm. Truppen är uttagen och 27 dec samlas laget på Svenska Volleybollförbundets Riksträningscentrum i Falköping för 5 dagars samträning innan det bär av mot Katrineholm.

Juniorkvalet spelas 3-5 januari och 5-6 januari spelas Grand Prix för seniorer och ungdomar i Katrineholm.

Två duktiga talanger saknas i truppen, Anna och Isabelle Haak som spelar i elitlaget i Engelholms VS, EVS. Klubben har meddelat Svenska Volleybollförbundet att de inte släpper dessa två spelare under Grand Prix till andra uppdrag än att representera EVS.

- Det är givetvis väldigt tråkigt att två av våra duktiga unga talanger inte är med. Men nu får istället två andra unga spelare chansen att spela internationell juniorvolleyboll i ett mästerskap. Redan nu börjar Head Coach Adrienne Marie lagbygget med några ändringar på positioner för ett par spelare för att få ut max av truppen. Vi ser fram emot EM-kvalet och spännande internationell juniorvolleyboll i Katrineholm, säger Jeanette Jonsson, verksamhetschef på Riksträningscentrum.

Den uttagna truppen

Stina Rix, Ystads VK

Fanny Andersson, Engelholm VS

Hanna Remme-Larsson, Sollentuna VK

Alma Hurtig, Engelholm VS

Assarina Prütz, Engelholm VS

Ottilia Fröger, Svedala VBK

Diana Lundvall, Sollentuna VK

Konstantina Lazaridou, Södertelge VBK

Klara Andersson, Tuve VK

Tilda Hellgren, Örebro VBS

Paulina Nilsson, Engelholm VS

Amanda Skogström, Smålandsstenar VBK

- Tiden är knapp, men positivt är att 11 av 12 spelare finns på RIG där jag jobbar dagligen med spelarna. Vi har ett par veckor på oss att bygga laget, så vi satsar på att bli ett sammansvetsat och inspirerat lag som ställer sig på banan 3 januari för att försöka ta Sverige vidare i EM-kvalet, säger Adrienne Marie, Head Coach för de svenska damjuniorerna.

EM-kvalet - matchtider mm. Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-11-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer