Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM-kval för damer i Halmstad i maj

Efter framgången våren 2013 då det var VM-kval för herrar i Halmstad Arena är det återigen dags för Halmstad att bjuda in till mästerskapskval. Den 9-11 maj är det damernas tur att spela kval till EM i volleyboll.

- Det är fantastiskt roligt att vi får chansen en gång till att visa upp Halmstad och att volleybollsporten får ett stort evenemang. Idrott är väldigt viktigt för oss i Halmstad med många elitklubbar och en stor breddidrott, säger Johan F Lundberg på Halmstad & Co.

Det blir en fyrlagsgrupp med Sverige, Norge, Lettland och Georgien där alla möter alla i totalt 6 matcher. De två främsta lagen går sedan vidare till ytterligare en kvalomgång.

En röd tråd genom 2014

- Det känns otroligt spännande att vi nu har ett damkval för våra juniorer i Katrineholm att se fram emot den 3-5 januari och sedan damseniorerna i Halmstad i maj. Så himla roligt att det blir två mästerskapskval på hemmaplan 2014, säger damernas förbundskapten Tina Celinder Nygren.

Hon tycker att Halmstad Arena är en perfekt spelplats för volleyboll.

- Vi har matchat och tränat i arenan och tycker att den passar utmärkt för mästerskap. Det kommer att bli en bra mötesplats för alla som vill se internationell damvolleyboll.

Landslagsspelare utomlands och i Sverige

Tina Celinder Nygren jobbar nu med kartläggning av alla spelare som kan bli aktuella för spel i Halmstad i maj. Spelarna i Europa är oerhört viktiga för landslaget, men även spelarna i den svenska ligan.

- Naturligtvis är systrarna Lazic i toppklubben Cannes viktiga liksom Johanna Edberg i Paris, Aida Rejzovic i Tyskland, Andrea Jacobsson i Frankrike. Vi har dessutom flera riktigt bra yngre tjejer som kommer underifrån, så jag ser ljust på svensk damvolleyboll, säger hon.

Tidigare arrangemang med goda vitsord

Arrangörer är Svenska Volleybollförbundet tillsammans med Hylte/Halmstad Volleybollklubb.

- Det här känns som en naturlig fortsättning på VM-kvalet för herrar som vi arrangerade förra våren. Nu bjuder vi in vårt damlandslag och tre nationer till som ska spela i Halmstad Arena. Vi är stolta över att både de svenska och europeiska förbunden är så nöjda med oss att vi får möjligheten att återigen genomföra ett mästerskapskval, säger ordförande i klubben Leif Nilsson.

- Det är fantastiskt att vi lyckats få ännu ett internationellt kval till Halmstad och därigenom få en kontinuitet. Halmstad Arena är en mycket bra arena som motsvarar kraven från det Europeiska volleybollförbundet, sägeer Saffet Eraybar, ordförande i Svenska Volleybollförbundet.

Fler nyheter

Publicerad: 2013-12-19

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer