Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige utslaget efter förlust

I den sista matchen för kvalet till U19 EM 2014 vann Lettland med en 3-1 vinst (26-24, 25-22, 17-25, 25-21) över Sverige.

Det var mycket på spel i denna match, båda lagen behövde vinna matchen för att säkra sitt avancemang i kvalet. Båda lagen öppnade matchen explosivt och gav publiken en match att se. Båda lagen hade tung servepress vilket ledde till många ess och dåliga mottagningar. Trotts detta så var det många rallyn och väldigt många spännande bollar från båda sidorna.

Lettland vann dom två första seten med minsta möjliga marginal men dom var snäppet vassare som ett lag. I tredje set så ger Sverige det där lilla extra på varje möjlig boll som leder till att allting funkar och att Sverige kunde ta setet relativt enkelt. Känslan var att Sverige var på väg uppåt och att det såg ut att kunna bli ett femte ett om dom fortsatte så här. Men Lettland släpper inte taget utan tar kontrollen i fjärde set och genom mycket vilja och glöd så kan dom knyta matchen och säkra sitt avancemang i EM-kvalet.

-Vi gjorde en stundtals bra match, då vi följde taktiken väl och fick stopp deras kärnspelare. Det räckte inte hela vägen, men vi får ta med oss det bra i första och tredje set.

Kommentarer från Diana Lundvall, som gjorde en stark prestation där hon tog 17 poäng.

Matchens lirare i Sverige var Alma Hurtig och för Lettland så var det Elvita Dolotova.

Srkibent: Benjamin Engström

Matchstatistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-01-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer