Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Högkvalitativ volleybollresa

Det svenska damlandslagets förbundskapten Tina Celinder Nygren har sedan årsskiftet varit på resande fot för att få möjligheten att förkovra sig i volleyboll på hög internationell nivå. Här är Tinas reseberättelse som startar i Polen och fortsätter till Japan.

”Jag startade resan med att uppleva den sista omgången i det europeiska VM-kvalet, ett av gruppspelen som avgjordes 2-5 januari, i Lodz, Polen. Deltagande lag där var förutom Polen, Belgien, Spanien och Schweiz. 

Svensk domare i gruppfinalen

Väldigt bra matcher och den avslutande gruppfinalen var lysande smart och stabilt spel från Belgien som kunde ståtat med gruppseger och en ordentlig vunnen skalp mot Polen, på deras hemmaplan! Vad som också var roligt med denna match var att vi hade en svensk domare som fick uppdraget att var huvuddomare i denna drabbning, Hans Almkvist!

Volleyboll i Osaka

Befinner mig just nu i Japan, Osaka närmare bestämt, där jag har fått förmånen att besöka en av Volleyligans damlag, JT Marvellous. Är inne på tredje veckan här och har hunnit med många volleybollträningar, fysträningar, videogenomgångar och två matchomgångar vilket har inneburit åtta matcher.

Idag är det om en timme dags för ny videogenomgång innan matchträningarna som startar i eftermiddag. Ny matchomgång till helgen, fyra matcher att följa och denna helg ska det bli intressant att se två av topplagen i aktion.”

Skrivet av Tina Celinder Nygren

Samtliga bilder nedan från Japan, foto Beata Donborg.


 Fler nyheter

Publicerad: 2014-01-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer