Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nordiska klubblagsmästerskapen – finaler

I helgen står Gislaveds Volleybollklubb värd för damernas finalomgång i Nordiska klubblagsmästerskapen, samtidigt som Falkenberg representerar de blågula färgerna på herrsidan i finalspelet i Danmark. I Gislaved ser laget fram emot att få möta de allra bästa lagen i Norden:

- Känslan inför finalomgången är enbart positiv. Vi ser fram mot att arrangera kanske det största man kan inom klubblag i Sverige, och som lag får vi ett uppehåll från elitserien då vi får möta riktiga topplag i Norden, säger elittränare Dick Runesson i Gislaved.

”Viktig del av lagets och klubbens utveckling”

Gruppspelet i Nordiska klubblagsmästerskapen spelades i höstas, då Gislaved lyckades vinna över Oslo, som är ett välskolat lag med få svagheter. Nu kommer de att mötas igen i finalomgången, där även Stod från Norge och Holte från Danmark är med. Holte är ett stabilt lag med topplaceringar i danska ligan, och laget har ett koppel av utländska spelare i truppen.

- Att vi är med i avancemanget är en viktig del av klubbens och lagets utveckling. För att vara med uppe i toppen måste vi som lag möta flera olika lag på hög nivå. Vi måste helt enkelt vänja oss vid vad som krävs för att hålla en stabil nivå i toppen. Vad kan väl då vara bättre än att möta de bästa i Norden?

Vad skulle det betyda för Gislaved om ni skulle vinna klubblagsmästerskapen i Norden?

- Det skulle vara ett gigantiskt kvitto på att vi är på rätt väg. Vi går in i med målsättningen att göra bra handlingar, om vi gör tillräckligt många bra handlingar vet man aldrig vart det bär..., avslutar Runesson.

Falkenberg till Odense

I danska Odense ska Falkenberg som enda svenska lag spela mot danska hemmaklubben Marienlyst, danska Middelfart och norska Nyborg. Sedan starten av Nordiska klubblagsmästerskapen 2007 har Falkenberg deltagit samtliga sex säsonger och kvalificerat sig till finalomgången fem av dem.

- Vi ser verkligen fram emot finalrundan, den brukar vara en av säsongens höjdpunkter. Med tanke på att det gått lite knackigt för laget på senare tid ser vi detta som en chans att starta om. Turneringen är verkligen perfekt tajmad för oss, säger klubbens sportchef Ismo Peltoarvo.

Hur har laget laddat inför detta?

- Vi har spelat många hårda elitseriematcher, vi har också, som alltid, tränat hårt. Bra resultat i Danmark är också ett uttalat mål för laget. Så visst finns det fokus och en förväntan hos laget.

Vad vet ni om motståndarna?

- Vi har ganska bra koll. Nyborg spelade vi mot ifjol i en fantastik 5-setsmatch, troligen den bästa matchen den säsongen. Mareinlyst och Middelfart har bytt en del spelare men vi vet att de är bra, vi har haft ögonen på dem under säsongen.

Klubben har aldrig vunnit titeln Nordisk klubblagsmästare, så visst finns ett sug att vinna även den titeln vid sidan av SM-guld och GP-guld som finns i klubben.

- Visst skulle det kännas extra kul att vinna. Å andra sidan är det inte samma uppmärksamhet runt klubblagsmästerskapen som SM, så SM är det högre prioritet på, avslutar Ismo Peltoarvo.

Tävlingen pågår fredag kväll 31 januari - söndag 2 februari.

Följ tävlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Fler nyheter

Publicerad: 2014-01-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer