Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kal å Ada i Göteborg lockar många

Den anrika turneringen Kal å Ada avgörs i år helgen 10-11 maj i Göteborg. Det är Sveriges största turnering för seniorlag, då man samlas för att spela och träffa vänner samtidigt som det förhoppningsvis bjuds på många spännande matcher.

- Det är roligt att se alla spelare samlas på samma ställe, många av spelarna har fina minnen från turneringen. Många lag återkommer också år efter år vilket är kul. För att locka nya lag och spelare har vi använt oss mycket av sociala medier, säger Eldin Ljutovac i KFUM Göteborg.

Vilket är ditt bästa minne från tidigare års turneringar?

- Förra året hade vi Bengt Gustavsson som vår ”hemliga gäst” som var domare i inspiketävlingen som vi har varje år, kul för de yngre spelare att de fick träffa en legend i Svensk volleyboll. Vi vill gärna passa på att bjuda in de som inte tidigare har spelat, detta är en av årets höjdpunkter för många av våra volleyboll älskare, passa på att besöka Göteborg samt uppleva volleybollen när den är som bäst

Vad tycker du själv är det bästa med volleyboll?

- Gemenskapen man har med sina lagkompisar. Vi är en liten förening som får driva allt själva, från kidsvolley till elitlag, detta gör volleyboll till något personligt. Vi har inga stora sponsoravtal eller proffspelare utan vi är alla som en stor familj i klubben, det är det roligaste med volleybollen, avslutar Eldin. 

Information och anmälan om Kal å Ada hittar du på KFUM Göteborgs hemsida http://www.goteborgvolley.se/kalaada Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-03-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer