Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Belgarna vann säkert

Det svenska U20-landslaget klarade inte av att störa Belgien nämnvärt, utan fick se sig besegrade i tre raka set i EM-kvalet i Portugal.

Efter gårdagens tunga förlust hoppades man att revanschlustan skulle vara gott bränsle när det vankades match mot bronsmedaljörerna från förra årets ungdoms-EM, Belgien. Belgarna förlorade också fredagens match, där Frankrike vann säkert.

Tyvärr blev det inledande setet inte alls vad de svenska supportrarna hoppats på. Det blågula anfallsspelet fungerade inte och det tog oerhört lång tid innan man lyckades döda den första bollen i eget anfall. Blocket var däremot ett glädjeämne och fungerade riktigt bra. Det är dock svårt att vinna ett set i volleyboll på bara block och belgarna vann mycket enkelt med 25-11.

Andra set inleddes klart bättre. Vid den första tekniska timeouten var Sverige tre poäng före och det var annat ljud i skällan. Tyvärr räckte det inte hela setet ut, så efter att ha haft ledningen med 14-11, så kollapsade spelet totalt. Belgien gick ikapp och förbi i en rasande fart och vann med 25-18.

Det blev äntligen lite fart i anfallet i set nummer tre. Servemottagningen, som svajat i de två första seten, blev också något bättre även om det fortfarande saknades en del. Sverige låg ett eller par poäng efter och lyckades aldrig kvittera. Segermarginalen blev till sist tre bollar när Vandecaveye dundrade in matchbollen.

-Det kändes aldrig som vi spelade riktigt bra och ändå är vi så bra med i både andra och tredje set, berättar tränaren Göran Persson. Vi kom inte upp till samma energinivå som i gårdagens match och det hade vi verkligen behövt, säger Persson, som ändå tycker att nivån på blockspelet var riktigt bra.

Imorgon avslutas kvalspelet för Sverige med match mot topprankade Frankrike. Det finns chanser där också, tror tränaren Göran Persson, men menar att det måste till säsongens bästa match för att det ska gå att rubba fransmännen.

-Vi måste lyckas riktigt bra i alla spelmoment, t.ex blocka på samma vis som idag, säger han. Framför allt måste våra servemottagare göra en kanonmatch, så vi kan utnyttja vårt snabba spel, förklarar han.

Matchen börjar kl. 16 svensk tid och streamas live här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Live score finns på det europeiska volleybollförbundets hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sverige - Belgien 0-3 (11-25, 18-25, 22-25)
Matchfakta Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Statistik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Benjamin Engström och Fredrik Holgersson blockar                          Foto: CEV

Fler nyheter

Publicerad: 2014-04-26

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer