Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sverige inledde turneringen i Ungern med en skräll

Det svenska landslaget är i Ungern där de spelar träningsturnering inför stundande EM-kval. Inledningsmatchen mot Ungern under fredagskvällen blev en häftig vinst för Sverige. Det blev en match mot hemmanationen, som var mycket välväxta på alla positioner och som hade en bra publik i ryggen och som sågs som favoriter. Problemet för Ungrarna var nog bara att de själva visste om det.

Inför matchen så såg de Ungerska spelarna ut att tro på en lätt resa men Sveriges snabba tekniska spel skulle visa sig svårhanterligt. Sverige visade egentligen från första sekund att det inte skulle bli någon avslappnad match för Ungern men tog
det även längre än så och visade rejält var skåpet ska stå. Stark inledning i alla set och vidare stabilt spel gjorde att Sverige aldrig låg under i något set. I alla tre seten så var ledningen stor vid den andra tekniska timeouten och killarna fortsatte även att spela ut i alla avslutningarna.

Ett sammansvetsat lag

Det är idag knappt värt att nämna någon enskild spelare då alla gjorde riktigt bra insatser i sina respektive roller. Något som lovar gott inför fortsättningen. Ett extra plus måste ändå gå till landslagsdebutanten Arno Slipac som i sin första landskamp gick direkt in i startsexan och övertygade. Arno var inte den spelare som fick flest pass i anfall men gjorde ett jättejobb i mottag och framförallt försvar. Han var också ansvarig för att ta musten ur Ungern i det andra setet när han takblockade ner Ungerns fixstjärna Arpad Baroti på högerkanten.

Dardan Lushtaku dirigerade ett nästan perfekt sideout-spel där hans samarbete med högerspikern Martin Larsson som blev vald till matchens MVP var höjdpunkten.

/Oskar Vikterlöf


 


Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-03

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer