Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Sveriges herrar vinner första matchen mot Georgien

Georgien hade inte mycket att sätta till när Sverige fullständigt krossade sin väg genom första matchen.

Sverige inledde under fredagseftermiddagen det första steget i Em-kvalet. Georgien stod på andra sidan nätet och som innan aviserats så visste inte laget så mycket om dem i förväg. Det var dock aldrig någon större tvekan om vilket som var det bästa laget. Siffrorna 19-25, 9-25 och 13-25 säger det absolut mesta om en match där det svenska laget hade en oerhört hög effektivitet.

- Vi började aningen trevande, säger lagledare Claes-Göran Eriksson, men efter första setet så släppte nervositeten och då spelade vi ut ordentligt.

Sverige kunde spela runt

I Sverige kom alla spelare in i spel förutom Marcus Nilsson som idag vilade sig. Sverige kommer nu imorgon att ta sig an Azerbajdzjan som ikväll spelar sin inledningsmatch mot Makedonien. Förbundskapten Johan Isacsson flaggar dock för att Georgien är stryklaget i gruppen, men framhåller vikten av en god inledningen.

- Matchen var egentligen ingen värdemätare. Georgien har inte spelat internationella matcher på fem år. Men precis som i alla andra sporter måste man komma in i turneringen, och då är det grymt för oss att få den här matchen först.

Debutant på vänsterkanten i landslaget är Arno Slipac, och han håller med:

- Det var ett bra lag att starta med, det väntar två nya lag efter det här och de kommer nog vara tuffare.

Tuffare mostånd härnäst

Imorgon möter laget Azerbajdzjan, ett lag som har många spelare i bra ligor i Europa, och det det kommer bli en tuff match.

- Ikväll ska vi scouta dem och se vad de går för, se hur snabbt de spelar och hur hårt de servar. Jag har ju skaffat en fartkamera för det här, skojar Johan ”Joe” Isacsson.

Matchens statistik Länk till annan webbplats.

Mer om Em-kvalsomgången Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-09

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer