Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ack så nära mot Makedonien

Det blev som förväntat en tuff drabbning mellan Sverige och hemmanationen Makedonien, som slutade i moll för det svenska laget efter fyra spelade set (29-31, 25-23, 19-25, 22-25)

Stärkta av de två tidigare vinsterna i turneringen var ryggarna raka inför matchen som skulle komma att avgöra vilket lag som tar förstaplatsen i gruppen. Det lag som tog minst ett set gick vidare, och efter de två första seten hade alltså båda lagen gått vidare till nästa kvalomgång.

- Vi spelade väldigt tight de två första seten, lagen bytte serve vid varje boll och det var verkligen en bra inramning, berättar scoutman Oskar Jönson Vikterlöf. Sedan sjönk matchen lite i kvalitet, vilket inte är så konstigt efter en lång helg.

En bidragande faktor till att matchbilden förändrades var att fixstjärnan Marcus Nilsson var tvungen att bytas av mot Martin Larsson efter två set på grund av en skada. Luften gick ur det svenska laget lite grann samtidigt som Makedonien helt plötsligt började serva servar som sannolikt var bland det tuffaste våra mottagare ställts emot.

”Kul att spela i ett sådant land"

I sista set byttes Arno Slipac och David Pettersson in för att ingjuta lite energi i laget, men det räckte inte heller hela vägen. Förlusten blev ett faktum. Men lagledare Claes-Göran Eriksson menar att det bittra slutet till trots kändes det ändå kul att spela på denna nivå och göra det bra.

- Med en sådan publik blir det väldigt speciellt, det är inte många av killarna som ät vana vid detta. Kvaliteten sjönk i slutet av matchen och det är synd att vi inte orkade hela vägen bara.

Carl Ahremark gjorde ännu en gång bra ifrån sig, och de andra två centrarna - Wilhelm Nilsson samt David Pettersson - också. Marcus Nilsson hade bra effektivitet till han bytte ut och Larsson gjorde inte bort sig, så visst fanns det en hel del glädjeämnen.

I nästa kvalomgång verkar det som att Sverige kommer möta Danmark, Turkiet och Vitryssland. Den kvalomgången spelas över två turneringar, en i Danmark och en i Vitryssland. Näst sista och sista helgen i maj bär det av, tills dess är det träning för att toppa formen som gäller. Länk till annan webbplats.

Statistik från matchen Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

CEV:s sidor om kvalomgångerna Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-11

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer