Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

”Bra erfarenhetsutbyte och bra grund”

I juni arrangeras tränarkurs steg 3, som är en utbildning för dig som har kommit en bit i din tränargärning. Kursen är uppskattad av deltagarna, som ser den som både kompetenshöjning och som ett tillfälle att få massor av uppslag och erfarenhetsutbyte. Patrik Eriksson i VK Orion har gått utbildningen:


- Kursen gav mig kontakt med tränarkollegor runt om i landet och en bra grund att stå på. 

Patrik menar att erfarenhetsutbytet är en viktig del när det är kurser på den här högre nivån för volleybolltränare.

- Det roligaste i att vara tränare är att delta som en del i ett lag, och att kunna se framsteg hos lag och enskilda spelare.

Motionsturnering ledde till A-lagsledare

Hans volleybollintresse startade först vid 38 års ålder när hans äldsta dotter började spela volleyboll. I samma veva hade de en motionsturnering på jobbet och han blev även inbjuden till VK Orions motionsträningar. Sedan har det rullat på med styrelseroller, ledare för ungdomslag, B-lag och A-lag.

- Steg 3-kursen gav mig tillfälle att faktiskt träna på att vara tränare i de praktiska inslag som fanns. Dessutom fick vi bra genomgångar och övningar i att planera träning och att dessutom genomföra den, säger Patrik.

Tränarkursen steg 3 erbjuds bara en gång om året. I år är det den 13-15 juni i Falköping. Välkommen med din anmälan redan idag! Allra senast den 31 maj vill vi ha din anmälan. Läs mer om kursen och anmäld dig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer