Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Följ Danmarksmatchen live

Ikväll kl 19.30 spelar det svenska herrlandslaget sin första EM-kvalmatch i Danmark, mot värdnationen. Du som vill se matchen på plats kan få gratis inträde om du anmäler dig i förväg. Du som hellre kollar via livetv på webben har möjlighet att göra det. Damerna inleder sina EM-kvalmatcher i Frankrike fredag kväll.

Motståndarna i kvalgrupp F är Danmark, Vitryssland och Turkiet. Ettan kvalificerar sig direkt till EM-slutspel 2015, medan tvåan i gruppen går vidare till en sista omgång i maj 2015. I helgen möter alla lag alla i Danmark, och helgen efter, 30 maj – 1 juni, är det dags för returmöten i Vitryssland.

Truppen i Danmark:

1
LUNDGREN
Peter
2
WIJK TEGENROT
Anton
3
AHREMARK
Carl
5
BLOMGREN
Staffan
8
NILSSON
Nils Jon Marcus
9
PETTERSSON
David
10
NILSSON
Wilhelm
12
SUNDBERG
Erik
15
SLIPAC
Arno
16
LARSSON
Martin
17
ERIKSSON
Andreas
18
LUSHTAKU
Dardan


Samtliga matcher som Danmark spelar på hemmaplan webbsänds, vilket innebär att det för svensk del endast blir kvällens match som kan följas via webben.

Se matchen på www.kanalsport.dk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fritt inträde i Danmark

Danska förbundet bjuder på entren till matcherna i Slagelse 22-24 maj. Allt man behöver göra är att boka biljetter i förväg med namn och email på länken www.billetto.dk/emkval Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och sen dyka upp på arenan där man blir avprickad på en lista.

Ta chansen att vara på plats i Danmark och hjälpa det svenska herrlandslaget till framgång!

Tävlingsplats:

AntvorskovhallenSejerøvej 1DK – 4200 Slagelse, Denmark

Tel+4558503842http:

//www.slagelse.dk/Antvorskovhallen/Antvorskovhallen/Velkommen+i+Antvorskovhallen.htm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Damernas EM-kval i Frankrike

På fredag kl 20 inleder damlandslaget sin fortsatta EM-kvalresa i Moulins, Frankrike, mot värdnationen. Förutom Sverige och Frankrike ingår även Ungern och Israel i gruppen. Alla möter alla i Frankrike fre – söndag, varpå gruppen förflyttar sig till Israel, där de möts igen. Inga matcher i Frankrike kommer att webbsändas.

Allt om EM-kvalet på Europeiska Volleybollförbundets hemsida, CEV Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-22

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer