Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Stark insats av Sverige trots förlust

Ett set fick Sverige med sig när damlandslaget under lördagskvällen spelade mot Ungern i EM-kvalets andra runda i Frankrike. Förbundskapten Tina Celinder Nygren menar att Sverige satt sig i respekt hos motståndarna med ett bitvis mycket bra spel.

-Vi spelade riktigt bra med jämna mellanrum, och vågade ta för oss. Alexandra Lazic och Andrea Jacobsson gjorde starka insatser på sina kanter, samtidigt som passare Anna Harlin hade ett fint passningsspel och axlade passarrollen på ett utmärkt sätt, säger Celinder Nygren.

Sverige – Ungern 1-3 (17-25, 19-25, 27-25, 19-25)

Under gårdagens möte mot Frankrike, som slutade i en 3-0 förlust för Sverige, stod laget upp under långa perioder, men orutinen i det unga svenska laget blev alltför tydligt. Under lördagens möte mot Ungern var det istället en fight från första boll, med en kämpaglöd från svenskt håll.  

-Vi spelade bitvis väldigt bra. Vi spelade fyra set på två timmar ikväll och fick Ungern att bli riktigt trötta. När vi vann tredje set ställde de om till fjärde, och för många bollar rann iväg för oss.  Vi behöver spela fler sådana här matcher för att hålla nivån. Men, vi har visat att vi verkligen kan vara med och fightas på den här höga nivån, säger Celinder Nygren.

I morgon söndag kl 15 väntar Israel, som idag vann med 3-0 mot Frankrike, men förlorade sin inledningsmatch mot Ungern. Det är med andra ord en öppen grupp.

Följ EM-kvalet med statistik, tabeller och bilder på CEV:s hemsida    Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.         

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-24

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer