Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tävlingsbestämmelser 2014/15

Tävlingsbestämmelser är styrdokument för volleyboll och beachvolley. Aktuellt just nu är volleybollens tävlingsbestämmelser som fastställts av förbundsstyrelsen och träder i kraft den 1 juli. Nytt till nästkommande säsong är att hela processen, som innehåller två remissomgångar till föreningarna, ska var klara till 1 mars. Bättre framförhållning blir resultatet, vilket är till gagn för alla.

De stora diskussionsämnena inför beslutet var om seriesystemet skulle göras om och ett förslag till nytt upplägg för U17-SM. I båda fallen valde förbundsstyrelsen att inte anta förslagen till förändringar.

 

Beslut togs om att serierna, under Elitserien, ska förändras till säsongen 15-16. Från att vara höst- och vårserier blir det då serier som sträcker sig över hela säsongen. Den som vill vara med och påverka slutresultatet kan höra av sig till tl@volleyboll.se inför det arbete som startar efter sommaren. Likaså kommer någon form av arbetsgrupp att bildas för att se över helheten beträffande tävlingsverksamhet för barn och ungdomar och även till den går det bra att anmäla intresse. Görs till samma e-postadress.

 

Bland de förändringar som träder i kraft 1 juli märks

  • Antalet platser vid finalspelet i U21-SM minskas från 16 till 12.
  • Spel i landslag har högre prioritet än spel i klubblag.
  • Att den exakta utformningen av Elitserien inte är specificerad i bestämmelserna utan kommuniceras ut via Elitseriemanualen.
  • Benämningarna på de olika åldersklasserna för ungdomar och veteraner ändras.
  • Att implementering gjorts av reglerna för fyrmanna som tidigare inte legat med i bestämmelserna.

Förbundsstyrelsen beslutade även att från 1 juli 2015 öka antalet Svenska medborgare på plan i Elitserien till fyra och att sista dagen för övergångar i Elitserien ska vara 31 december. 

Här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finner du tävlingsbestämmelser för volleyboll i sin helhet.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-28

Senast uppdaterad: 2014-05-28

Visa fler nyheter

Sponsorer