Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Bra spel av damlandslaget men tyvärr förlust

Damerna mötte powerlaget Frankrike men spelade otroligt bra och var nära i ett av seten.

När damerna ställde sig mot motståndaren i den andra matcehen var det blå-vit-röda Frankrike som stod på andra sidan nät. När laget mötte Frankrike senast slutade med förlust, stort i två av seten och nära i ett av seten. Detta stämmer ganska bra överens med hur det såg ut i dagens match, med den lilla anmärkningen att Sverige ändå lyft sin nivå ett par snäpp.

- Vi spelar mycket mer som ett lag idag, det är härligt att se, säger förbundskapten Tina Celinder-Nygren. Alexandra Lazic (10p) gör sin bäst match den här turneringen och bär laget bra, samtidigt som Andrea Jacobsson (10p) stod för ett hästjobb idag

Tufft direkt, men snabb upphämtning

Första set inleddes med bra och dynamiskt spel från Frankrikes sida och det blev svårt att producera mycket framåt när fransyskorna höll sit spel tight, 14-25. I andra set kom Sverige igen och det blev riktigt jämt, men Sverige tappade det setet på en boll som dömdes precis utanför bslinjen och sedan gick luften ur. 22-25 och 14-25.

- Hade vi vunnit det andra setet skulle det blivit en annan matchbild, men det blev lite för tungt för oss efter den förlusten. Jag är väldigt nöjd med att vi har höjt vår nivå idag och alla lag här har stor respekt för oss och vi utvecklas hela tiden, det är ett grymt gäng. Vi taggar om inför nästa match mot Ungern, säger Tina Celinder-Nygren.

Imorgon spelar damerna mot Ungern, och om tjejerna kan höja sit spel kan det bli riktigt jämnt.

Följ turneringen via Cev:s hemsida Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer