Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Herrlandslaget vann holmgång mot Turkiet

I det femte setet lyckades Sverige avgöra och hålla drömmen om Em- vid liv efter en häftig vinst över Turkiet.

De två första seten förde Sverige spelet mot Turkiet. I första var det jämt fram till Carl Ahremarks servesere i sutskedet, i och med den kunde Sverige vinna första set och sedan kom andra av bara farten. 22-25, 23-25 i de två första alltså, men sedan hände något.

Tredje och fjärde set gick inte alls som tidigare och trots att förbundskapten Johan Isacsson bytte runt en hel del var Sverige aldrig riktigt nära, 25-15, 25-19 och Sveriges första setförluster mot just Turkiet i denna turnering var ett faktum.

- Dardan spelade rktigt bra i de två första men hittade sedan tillbaka till ett bra spel i sista set, även Marcus Nilsson kom igång ordentligt på slutet, säger Johan Isacsson. Vi spelade riktigt bra block och defense, det känns bra att vinna den här matchen trots att vi var tröta från gårdagens holmgång.

Ja, det blev allltså vinst i det sista setet, 13-15 till Sverige och sedan var det klart. Marcus Nilsson var en starkt bidragande orsak med 22 egna poäng, även Arno Slipac - som slog in matchbollen spelade bra - men laget hittade tillsammans styrka för att kunna vända matchbilden och bärga en spektakulär vinst.

Stora chanser imorgon¨

Imorgon möter laget Danmark, och förbundskaptenen ser utmaningen.

- Danmark satsar hårt, de vilar sina bästa killar idag mot Vitryssland för att kunna gå hundra procent mot oss.

 Vi har två tuffa matcher bagaget så det kommer bli tufft.

Efter dessa två exempel som det svenska herrlaget har satt så handlar det imorgon antagligen mest om hur mycket laget orkar, då spelare i normala fall spelar en, max två, matcher i veckan och inte flera tuffa matcher flera dagar i sträck.

Det ska också tydliggöras att Sverige har chans att gå vidare till nästa omgång och att tunreringen så här långt har har karaktäriserats av oerhört bra prestationer. Johan Isacsson kommenterar:

- Detta är verkligen det största som har hänt på väldigt många år, och vi får väldigt mycket feedback på att vi gör bra saker av alla som är här. Att vi har chans att gå vidare imorgon är enormt.

Se nu till att följa morgondagens match via Cev:s hemsida här. Länk till annan webbplats.

Statistik Turkiet - Sverige Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-05-31

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer