Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Damlandslaget håller huvudet högt trots förlust

I den sista matchen i detta Em-kval för damerna förlorade de med tre set mot Ungern.

- Det blev en mycket jämn gruppställning inför dagens matcher så Ungern hade allt att spela för mot oss, och det blev lite svårt för oss att orka med stundtals, säger förbundskapten Tina Celinder-Nygren.

Sverige startade likt gårdagens match, men med möjligtvis aningen mer sammanbitna miner. En positiv lagkänsla var inte riktigt lika lätt att hitta, i synnerhet inte när Ungern var utmärkta på att alltid komma tillbaka efter varje svensk poäng, medan Sverige fastnade i några rotationer ett par gånger.

- De lag vi möter här tillhör ju Europas absolut bästa, det råder det ingen tvekan om, därmed tycker jag att vi står för jätteinsatser här i Israel och tidigare i Frankrike, menar Celinder-Nygren.

Laget har utvecklats enormt mycket

Setsiffrorna skrevs till 15-25, 18-25 och 20-25. Andrea Jacobsson ledde laget idag, men även Isabelle Haak spelade väldigt bra, i synnerhet med tanke på hennes låga ålder. Det är ett mycket ungt lag med lite erfarenhet och Celinder-Nygren menar att laget går framåt så det knakar.

- Det känns nästan som att vi har lite växtvärk. När vi har så här bra lag med så lite erfarenhet bådar det oerhört bra inför kommande säsonger. Tillsammans med herrarnas framgångar är det uppenbart att det går riktigt bra för svensk volleyboll nu.

Hon menar att klubbarna har ett stort ansvar i att se till att volleybollen och elitspelarna fortsätter utvecklas för att detta verkligen ska bära frukt. Spelarna måste fortsätta orka göra slitjobb under klubbsäsongerna och sedan addera mer internationell erfarenhet för att kunna konkurrera på allvar med de stora nationerna.

- Vi behöver växa fysiskt, mentalt och som lag. Men det lag vi har är verkligen fantastiskt.

"Det går bra för svensk volleyboll"

Detta nederlag innebär att Sverige är ute ur kvalturneringen, men det är ändå med raka ryggar som tjejerna lämnar Israel för att åka hem. Förhoppningsvis kan alla hjälpas åt för att fortsätta utveckla svensk volleyboll för att skörda ytterligare framgångar. Med två landslag som går spikrakt uppåt ser det oerhört positivt ut. Morgonen gryr och det är dags att ta de stora spadtagen inför framtiden.

Statistik Sverige - Ungern Länk till annan webbplats.

Mer om tuneringen Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer