Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ny seger för Sveriges damjuniorer

Sverige följde upp gårdagens seger med ytterligare en 3-0 match mot Finland på tisdagskvällen.

Sverige – Finland 3-0 (25-16, 25-12, 25-18)

 

Under tisdagen spelade Sveriges damer återigen landskamp mot Finland. Stämningen i laget var på topp efter tre noll-segern i den första matchen och svenskarna gjorde precis som dagen innan och tog tag i taktpinnen direkt. Styrda av passaren Konstantina Lazaridou gjorde Sverige ett felfritt set i anfall. Framförallt Tilda Hellgren klev fram direkt och visade att coach Söderberg tagit ett korrekt beslut att ge henne förtroendet från start idag genom att hon tar ansvar för poängplockandet redan från första boll. En gjuten insats från hela laget för Sverige till setsteger med klara 25-16

 

I andra set fortsätter Sverige sitt vansinnigt effektiva spel. När man även hittar rätt i servarna och Finland därigenom får förtvivlat svårt i mottagning kan Sverige dra iväg till hela 20-3 innan Finland får ett par tröstpoäng genom bra servande som leder till några svenska misstag. Tolv finska pinnar hinner det bli innan Sverige tar sitt tjugofemte.

I pausen mellan andra och tredje set manar coacherna Haag och Söderberg på tjejerna att man måste gå in i tredje set med fullt fokus trots att man vunnit det andra väldigt komfortabelt. Som befarat kommer Finland, något stärkta av sin positiva avslutning av förra setet, in som ett helt nytt lag och håller jämna steg med Sverige fram till 16-14. Då gör Sverige ett avgörande ryck, mycket tack vara fint blockspel från framförallt Diana Lundvall. Sverige spelar på inget sätt sämre i tredje set än i andra utan anfallet är fortsatt nästintill felfritt. Isabelle Haak fortsätter bomba in bollar och Stina Rix kommer in och levererar några riktiga powerspikes. Det som gör att tredje set blir en jämnare historia är att Finland är lyckosamma i sitt servespel samtidigt som de sätter sina anfall i banan. Att Sverige lyckas med bedriften att höja sig ytterligare ett snäpp när det behövs och rycka ifrån innan det egentligen blir spännande tyder på en styrka i laget och att man redan från började haft det psykologiska övertaget på grannarna i öst.

 

-Jag är våldsamt imponerad av det fokus som tjejerna hållit genom båda matcherna. Tjejerna har hållit en väldigt hög lägstanivå och det har varit en fröjd att gå igenom tjejernas statistik efter matcherna, kommenterar assisterande coach Arvid Haag

- Jag är otroligt nöjd med Sveriges prestation både igår och idag, framförallt hur vi spelar i anfall där hela laget spelar på en nivå jag inte har sett förut. Idag hade vi sex förlorade bollar i anfall vilket får ses som exceptionellt. Totalt 6-0 i set mot Finland känns oerhört skönt och nu kan vi gå på sommarlov med positiva vibbar, avslutar en nöjd Robert Söderberg.

 

Poängplockare i Sverige:

Isabelle Haak 15p

Tilda Hellgren 11p
Stina Rix 7p
Diana Lundvall 6p
Anna Haak 6p
Alma Hurtig 4p
Konstantina Lazaridou 3p
Ottilia Fröger 3p

 

 

 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-18

Senast uppdaterad: 2014-06-18

Visa fler nyheter

Sponsorer