Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ungdomslandslaget – uttagning till Spanien

Den 21-27 juli åker U18-landslaget till Valladolid i Spanien där de spelar ”Wevza 2014 Volleyball Boys Tournament U18” Inför turneringen är det träningsläger i Falköping för truppen, med start den 16 juli.

Det är den prestigefyllda ”8-nationers”, som Sverige har varit med på under många år, och som vi får möjlighet att vara med på även i sommar.

Turneringen arrangeras av Wevza, Western European Volleyball Zonal Association, som efter en omorganisation tog över 8-nationers från och med i höstas. Sverige skulle inte längre få vara med och delta, eftersom turneringen arrangeras i en annan del, ”Zonal Association”, av Europa än den delen som vi tillhör. Men nu får det svenska landslaget på pojksidan trots allt vara med 2014 eftersom Schweiz hoppat av.

- Det är jätteroligt att vi får chansen att vara med i den här turneringen. Tävlingen innefattar flera toppnationer inom europeisk volleyboll och är en jättebra erfarenhet och motivationsfaktor för våra unga spelare, säger landslagschef Hannes Brinkborg.

Tävlingen äger rum 22-26 juli. Deltagande lag är:

Frankrike, Italien, Spanien, Tyskland, Belgien, Holland, Portugal och Sverige  

De svenska spelare som är kallade till turneringen är:

Martin Bergman, Svedala VK Peter Blomgren, Sollentuna VK Andreas Brink, Vingåkers VBK Johan Gruvaeus, Falkenbergs VBK Alexander Gustafsson, Falkenbergs VBK Albin Becevic, Falkenbergs VBK
Jacob Link, Lunds VK Jakob Molin, Sollentuna VK Victor Nielsen, Sollentuna VK Filip Nilsson, Vindrarps VK Kristian Persson, Hylte Halmstad VBK August Borna, Lunds VK
Tränare: Aldis Jaundzeikars

Fler nyheter

Publicerad: 2014-06-23

Senast uppdaterad: 2014-06-23

Visa fler nyheter

Sponsorer