Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Italien vann i tre raka

Sveriges U18 killar förlorade den andra matchen i Valladolid med 3-0 mot ett välorganiserat Italien. Ett bra första set, bra inhopp och en fighting spirit till sista boll var positiva saker att ta med sig till morgondagens match mot Belgien.

Den stora volleybollnationen Italien stod för motståndet denna andra tävlingsdag i WEVZA U18 Championship i Valladolid. Ett Italien som imponerade stort i sin första match genom att göra processen kort med Belgien. Nog för att Belgien hade en så stor mängd egna misstag att det i praktiken inte gick att vinna, men Italien såg ändå skrämmande stabila ut.

Ännu en bra start

Sverige startade med Jakob Molin, Jacob Link, Johan Graveaus, Victor Nielsen, Martin Bergman, Andreas Brink och Libero Filip Nilsson och inledde även denna dag strakt. Bra effektivitet i anfall i början samt bra serve och flera bra försvarsräddningar gjorde att Sverige inte bara hängde med utan även låg poängen före inledningsvis vilket orsakade italienska byten. Ett bra läktar stöd från den relativt stora skaran tillresta svenska familjemedlemmar gjorde även sitt till. Från ställningen 12-12 gör dock Italien ett ryck via 2 blockpoäng och ett serveess och skaffar sig ett försprång. Lagen håller nu jämna steg fram till Sverige lyckas bärga två poäng med kort tid emellan och närmar tar sig till 22-23 men i egen serve. Servemiss och ett anfallsmisstag avslutar första setet i Italiensk favör.

Grus i maskineriet

Sverige börjar bra även i det andra setet och tar sig via bra försvar och bra försvarsanfall till 4-1 ledning innan Italien hittar tillbaka och tar över taktpinnen. Här försvinner rytmen i spelet från det första setet helt och under en period är det mycket miss i anfall samtidigt som servemottagningen inte bara blir sämre utan ger motståndarna ett antal direkta poäng. Kristian Persson och Peter Blomgren kommer in vilket ger en liten injektion och en riktigt bra avslutning städar upp siffrorna från 13-22 till förlust 18-25.

Italiensk dominans men bra karaktär

Italien börjar det tredje setet övertygande och tar sig direkt fram till en 8-3 ledning. En bra period av serve och block minskar försprånget till 7-10 innan den Italienska stabiliteten åter börjar skörda framgång. Sverige jagar för att ta ikapp och i även detta set visar man prov på bra karaktär genom en bra upphämtning i slutet när Alexander Gustafsson och Albin Becevic bytts in. Trots uppryckningen i slutet av setet så lyckas Italien ta hem setet med 25 -20 och matchen med 3-0.

Johan Graveaus och Jakob Molin lyfte sig avsevärt från gårdagen. Johan var idag effektivast i anfall och Jakob anföll bättre och servade riktigt bra, vilket ledde till flera poängspel. Trots ett Italien tog stora ledningar i både set två och tre så gav Sverige aldrig upp och visade prov på bra karaktär när man kämpa till sista boll. Många fick chansen att prova på spel under dagens match och inbytarna förtjänar en eloge för det sätt på vilket de tog sig an uppgiften och kom in med energi på banan i motiga lägen.

Imorgon ställs Sverige i en spännande match mot Belgien som blev ordentligt överkörda av Italien under gårdagen med 3-0 i set men som idag spelade upp sig markant och slog Frankrike med 3-1 i set