Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Kick-off med landslagsprofil

När Solna VBK hade kick-off i helgen och invigde den nyöppnade Ulriksdalshallen i Solna var beachvolleylandslagets Karin Lundqvist på plats. Tillsammans med sin tränare Wesley Pinheiro gästtränade hon unga volleybollspelare.

- Det är viktigt att komma ut i klubbar och på så sätt krympa avståndet mellan landslagsspelare och de aktiva. Det kan ibland vara den enda skillnaden till att de väljer att stanna kvar i den här sporten. Att de får bevis på att man faktiskt kan leva på idrott och att de får inspiration av mig känns bara jättekul, säger Karin.

Hon gav tips och trix till 30-talet spelare om vad de kan tänka på i resan på väg mot toppskiktet. 

- Sedan jag gick i åttonde klass har jag vetat vad jag ville bli. Jag ville bli volleybollproffs och leva på min idrott. Det fanns bara en enda sak i mitt huvud och det är det som har tagit mig hit där jag är idag, berättade hon för klubbens nyfikna spelare.

Närmast väntar Nevza Beach i Oslo för landslagsduon Karin Lundqvist och Nina Grawender. Tillsammans med flera andra dam- och herrlag från Sverige tävlar de i Nevza Beach mot spelare från Danmark, Norge, England, Island och Finland 28-30 augusti.

Samtliga bilder nedan är fotade av Agneta Elmegård.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-08-27

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer