Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Stipendium till Anton Wijk Tegenrot

Landslagslibero Anton Wijk Tegenrot får som en av endast 59 elitidrottare i Sverige Riksidrottsförbundets elitidrottsstipendium. Anton får 40 000 kronor av RF och Svenska Spel, för att kunna kombinera sin elitsatsning i volleyboll med högskolestudier

- Det här är jätteroligt, nu kan jag fokusera på träning och studier utan att behöva tänka på ekonomin, säger en glad Anton Wijk Tegenrot.

 

Blev sporrad av andra att söka

 

Han är en hyllad landslagslibero som satsar på sin idrottskarriär samtidigt som han studerar till energiingengör på Halmstad Högskola. Han är inne på sitt andra år, och får nu stipendiet över en tvåårstid för att täcka delar av studiekostnaderna.

- Andra landslagsspelare, bl.a. Erik Knutsson, har tidigare fått det här stipendiet, så jag bestämde mig för att söka också. Men, man kan ju aldrig veta om man verkligen får det. Det här blev en riktigt glad överraskning, säger han.

Ser fram emot EM-kvalets sista steg

Säsongen är igång med mycket träning och matchning innan Elitserien startar i mitten av oktober. I helgen som kommer är hans Hylte/Halmstad med i en turnering med tufft motstånd i Falkenberg. Hela säsongen kommer att präglas av det stora målet i maj; att med landslaget ta sig vidare till EM-slutspel. Något som Sverige inte varit med i sedan 90-talet.

- EM-tanken är så sporrande för mig i allt jag gör. Det är verkligen en morot som gör det lätt att motivera sig. Men nu närmast är jag glad över stipendiet och över att träningen här i Halmstad går så bra inför säsongsstarten. Ska bli kul att komma igång ordentligt, avslutar Anton.

Totalt var det 296 sökanden, och 59 av dessa elitidrottare fick RF:s stipendium.

Hela listan finns på rf.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-09-25

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer