Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

EM kval för killar U19

Det svenska U19 landslaget för killar deltar den 8 - 11 januari 2015 i EM-kval för spelare födda -97 eller senare. Kvalet spelas i Serbien och landslagsaktiviteten krockar med Grand Prix och Ungdomens-GP.

Under ledning av coach Göran Persson, kommer det svenska landslaget för killar U19 den 8 - 11 januari att delta i kvalet till 2015 CEV U19 European Championship. I tävlingen deltar 31 lag som är fördelade på 8 fyralagsgrupper. Den bästa från varje grupp samt de 3 bästa tvåorna går vidare till EM slutspel som spelas den 4 - 12 april 2015 i Ankara, Turkiet. Sveriges grupp består förutom av Sverige av hemmanationen Serbien, Tjeckien och Ukraina.

Krock med Grand Prix och Ungdomens-GP

Laget kommer samlas för träning och matchning redan 2 januari och sen åka till Serbien i samlad trupp för kvalmatcherna. Uttagning av spelare kommer ske i början av november.

- Det skall bli kul att se vad killarna kan göra mot så kvalificerat motstånd när det nu blir skarpt läge. Vi har erfarenheten med tuff matchning från WEVZA turneringen i somras i ryggen samt det uppkommande NEVZA mästerskapet nu i oktober. Förhoppningsvis kan det hjälpa oss att inte bara hota utan även ta några skalper. Det är väldigt olyckligt att denna landslagsaktivitet kolliderar med Grand Prix och Ungdomens-GP och vi hoppas så klart på både förståelse och stöttning av de klubbar som bidrar med landslagsspelare. Kommenterar Hannes Brinkborg, Landslagschef.  

Vid frågor ta kontakt med:

Göran Persson - Tränare RIG och U19 Landslaget goran.persson@volleyboll.se
Hannes Brinkborg - Landslagschef hannes.brinkborg@volleyboll.rf.se

Information om tävlingen finner man här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Europeiska Volleyboll Förbundets CEVs hemsida

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer