Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Glädje och jämna matcher

I helgen var det seriepremiär för alla serier under Elitserien. Den allra jämnaste matchen spelades i damernas division 1 norra. Stockholms Vingar föll på målsnöret i femte set med 15-13 då Uppsala VBS gick segrande ur sin hemmamatch.

- Att förlora med 15-13 är jäkligt tungt och det är klart att man blir besviken. Men, det är bara att tugga i sig och ta nya tag till nästa match. Vi visste att det skulle vara jämnt, eftersom vi mötte de här tjejerna i Uppsala cup förra helgen, säger Karin Gustavsson som är passare i Stockholms Vingar.

Efterlängtad seriestart

Stockholms Vingar har tre seniorlag och ungdomslag. I B-laget som Karin spelar i är de tretton spelare i laget. Några är nya för i år, men många fortsätter också att spela. Hon och resten av laget är trots förlusten mycket nöjda över att serien är igång.

- Tävlingsmomentet är viktigt samtidigt som vi har väldigt roligt när vi tränar och spelar match.

Det är just glädjen och gemenskapen som gör att Karin inte slutar med volleyboll, trots att hon spelat i närmare trettio år.

- Det är så roligt att det inte går att sluta. Vi har en fin sammanhållning, själva spelet är kul och det är en viktig del att träna och spela volleyboll för mig. Det är också kul att vara i en klubb, alla som man umgås med blir ju bonuspersoner i ens liv, avslutar Karin Gustavsson.

Flera lokaltidningar har skrivit reportage om seriestarten i helgen – dessa kan du läsa här Länk till annan webbplats.

Matchresultat och spelschema serierna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer