Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Ett guld att försvara

I helgen avgörs Nordiska klubbmästerskapen i volleyboll på fem platser i Sverige, Norge och Danmark. Linköpings VC spelar på hemmaplan, likaså Engelholms damer. Det tredje deltagande laget från Sverige är Falkenbergs VBK som åker till Danmark.

Gruppspelet inleds på fredag kväll för de två damgrupperna och tre grupperna med herrlag. Fjolårets segrare av hela Nordiska klubbmästerskapen, Falkenbergs VBK, tycker att det är väldigt givande att spela mot andra topplag i Norden.

-Vi får möjlighet att möta andra landslagsspelare och nya proffs, vilket är en kick för våra spelare. Vi ser även gruppspelsmatcherna som en bra förberedelse till Grand Prix som spelas 5-6 januari. Där gäller det att spela två tuffa matcher under parollen vinna eller försvinna, säger Falkenbergs coach Patrick Aparicio.

Favoritskap kan tynga eller inspirera

Falkenberg har i princip ett nytt lag från förra året, som nu ärvt favoritskapet från i fjol. 

-Det finns både för- och nackdelar med favoritskapet. Men, vi hoppas kunna dra nytta av det. Vi har Middelfart, Hvidovre och Tromsö i kvalgruppen. Alla är topplag just nu i sina respektive serier. Det blir en utmaning. För att bli nordisk mästare i volleyboll måste man i princip vinna två grupper under två helger på olika tidpunkter på säsongen mot topplag som man inte känner så väl. Det är inte så enkelt, och att vinna är riktigt stort, säger Patrick.

 

Han säger att Falkenberg har inlett säsongen bättre än han vågat hoppas på med segrar mot både Linköping och Hylte/Halmstad.

-Vi är ett lag att räkna med i år, spelarna har accepterat att det blir svårt att försvara förra årets titlar och jobbar stenhårt för att bygga ett nytt lag som kan vara där och utmana. Nu främst är det Nordiska klubblagsmästerskapen vi siktar på, avslutar Aparicio.

 

Spelscheman finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - kommer att uppdateras med resultat under helgen

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-28

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer