Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Linköping tar emot nordiska topplag

När Nordiska klubblagsmästerskapen inleds i helgen står Linköpings VC värd för en av grupperna. På hemmaplan möter fjolårets silvermedaljörer på SM det norska laget Nyborg samt Gentofte från Danmark.

-Det är utvecklande för spelarna och samtidigt få en känsla för hur vi ligger till styrkemässigt i jämförelse med de bästa lagen i Norden, säger Bosse Kindgren, ordförande i Linköpings Volleyboll Club.

 

Linköping har inlett säsongen i Elitserien med en förlust och två vinster. Truppen innehåller åtta nya spelare som inte var med i fjol, men laget satsar mot slutspel och tror på SM-final även i år om de lyckas vara skadefria.

 

-Nordiska klubblagsmästerskapen ligger bra till i tid där vi får mycket bra träning. För oss är det inte viktigast att vinna matcher, utan att få den här möjligheten att spela mot bra motstånd. Vinner vi så är det en bonus, säger Bosse.

 

Han säger att laget måste träna mer för att komma upp på en bra matchnivå, men han tror att LVC kan skaka om sina nordiska motståndare kommande helg.

-Vi får se om vårt spel räcker till gruppvinst. Nyborg tror vi är riktigt starka med tanke på att de har många landslagsspelare i laget, avslutar Bosse Kindgren.

Följ resultaten från Linköping här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer