Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Höga förväntningar i Engelholm

Ett av helgens två gruppspel på damsidan i Nordiska klubblagsmästerskapen spelas i Ängelholm. Hemmalaget hoppas på mycket bra matchning och ser fram emot att spela på hemmaplan mot lag från Norge och Danmark.

-Vi har höga förväntningar och hoppas att helgen ska kunna ge oss många tuffa matcher som kan ge vårt unga lag  ytterligare erfarenhet, säger Engelholms sportchef Fredrik Tågsjö.

Han anser att det är viktigt med annat motstånd än bara övriga elitserielag. Mycket träning och matcher är utvecklande. Resultatmässigt har det gått bra för EVS under säsongsinledningen, men Tågsjö säger att det finns många saker som ännu inte fallit på plats med ett sådant ungt lag som EVS. En av spelarna, Isabelle Haak, är med U17-landslaget i England i helgen och kommer därför inte att vara med på hemmaplan.

Revanschssugna

-Vi är ju ännu bara i början av säsongen där våra utländska tjejer  bara varit med laget i en och en halv månad. Så vi har mycket att slipa på tillsammans.

Vad vet ni om motståndarna i gruppen?

-Bröndby har vi mött i en träningsmatch som vi förlorade knappt så där har vi revansch att utkräva,  det andra danska laget fortuna Odense vet vi inte så mycket om. De bästa norska lagen har de senaste säsongerna varit bättre än de svenska så även här räknar vi med en tuff match, avslutar Fredrik Tågsjö.

Följ resultaten från Ängelholm Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-10-30

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer