Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Gruppseger för pojkarnas U17 landslag i NEVZA

Efter vinst i båda matcherna under fredagen kammade killarna hem förstaplatsen i gruppen före Island som besegrades med 3-1 och Norge som Sverige vann över i en 5-sets rysare.

Första matchen för turneringen spelades redan 9:30. Trots tidig morgon och premiärnerver så blev det komfortabla segrar i de två första seten. (25-15, 25-20)

Tredje set blev dock betydligt tuffare, killarna tappade fokus och bjöd isläningarna på en setseger med siffrorna 16-25. I fjärde vände Sverige på steken och vann seten med 25-16 vilket resulterade i en 3-1 vinst.

Efter välbehövlig vila var det dags för kvällsmatch kl 19:30. Denna gången stod Norge för motståndet. Eftersom Norge tidigare under dagen slagit Island så var det en gruppfinal som stundade. De två första seten såg riktigt bra ut, killarna följde taktiken väl och spelade ut Norge med 25-17 i båda seten. I tredje set spelade Norge upp sig och de svenska killarna blev passiva och väntade på att segern skulle komma till dem. Med fler egna misstag så förlorades både tredje och fjärde set med knappa 25-23. I femte set skulle gruppsegraren koras och det var nu det gällde att våga ta för sig. Killarna gick in med bra inställning och vågade satsa. Efter två anfallsmiss så lossnade det och Sverige segrade till slut med 15-8. Sverige vann alltså matchen med 3-2 och med två segrar av två möjliga så är killarna nu klara för semifinal lördag kl 17:00.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-11-01

Senast uppdaterad: 2015-06-03

Visa fler nyheter

Sponsorer