Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Nevza u17 - Dubbla trenollor för svenska tjejerna!

De svenska tjejerna inledde Nevza Championship på bästa möjliga sätt. 3-0 mot Färöarna (25-9 25-18 25-17) följdes upp av 3-0 mot Norge (25-16 25-21 25-20)

Sverige – Färöarna

Det syntes direkt att det var ett taggat Sverige som klev ut på banan, tjejerna gick direkt till 8-1 och ångade på resten av första set till 25-9. Få misstag och stabilitet i alla moment är framgångsfaktorerna.

I andra set fortsatte Sverige hålla i taktpinnen och coach Robert Söderberg kan ge samtliga i truppen speltid, och ändå bibehålla tryggheten i spelet. Emmy Andersson bidrar med mycket stabilitet i servemottagning, vilket gör att passaren Kajsa Österman kan fördela bollen på ett sätt som gör att många får vara med i poängprotokollet.

Tredje set blir en något mer avslagen transport mot segern, men så fort Färöarna kommer närmre blixtrar Sverige till ordentligt och det är framförallt Isabelle Haak som genom hela 28 poäng orsakar trubbel på motståndarsidan. När även Filippa Ström och Ebba Ekblad pangar in några anfall blir det för mycket för Färöarna och Sverige kan ta hem setet och matchen. 

Poäng för Sverige
Isabelle Haak 28p
Ebba Ekblad 9p
Filippa Ström 9p
Emmy Andersson 6p
Sofia Andersson 3p
My Johansson 2p
Nora Andersson 1p

Sverige – Norge

I andra gruppspelsmatchen ställs Sverige mot Norge, som tidigare på förmiddagen förlorat med 1-3 mot Färöarna. Det är därför ett revanschsuget Norge som kommer ut på banan, anförda av kapten Kristine Garder som ställde till stora problem för svenskorna.

Redan från start är det Sverige som tar tag i taktpinnen och visar att viljan att vinna gruppen är stor. Svenskorna är framgångsrika i anfall framförallt på kantpositionerna, samtidigt som vi bjuds på många poäng genom norska misstag.

I andra set lossnar centerspelet, framförallt Sofia Andersson är helt ostoppbar. Fyra poäng på fyra pass är såklart utmärkt och när Norge måste höja bevakningen i mitten blir det också enklare för kantspelarna att göra poäng.  I början av setet spelar Norge dock upp sig ordentligt och har ledningen halvvägs in, men när Sofia går ner till servelinjen och bombar in fem raka servar ändras det och Sverige kan gå upp i ledning. En ledning som man sedan genom hårt slit och smart anfallsspel, med både hårda parreanfall och smarta pet, lyckas förvalta till setvinst.

Trots svensk ledning 2-0 ger inte Norge upp utan de biter sig fast även i tredje set. Sverige visar dock ingen pardon utan fortsätter trycka på hårt i anfall, något som möjliggörs av att liberon Filippa Kuné dirigerar bakplan i både servemottagning och försvar på ett föredömligt sätt. Två långa serveserier av Sofia Andersson och Ebba Ekblad blir spiken i kistan, och vid ställning 24-20 kan Isabelle Haak dunka in matchbollen, och därmed bärga gruppvinsten till Sverige.

-Jag är väldigt nöjd med att vi lyckas hålla fokus så pass bra att vi vinner båda matcherna i raka set. Det är många olika spelare som kliver fram i tuffa lägen och bidrar med viktiga insatser, vilket är skönt för alla i laget! Nu har vi utmärkta förutsättningar med semifinal imorgon utvilade och fräscha klockan 18.00 svensk tid, avslutar coach Robert Söderberg.

Poäng för Sverige
Isabelle Haak 13p
Ebba Ekblad 10p
Emmy Andersson 10p
Sofia Anderrson 7p
Hanna Eriksson 3p
Filippa Ström 2p
Kajsa Österman 1p

Fler nyheter

Publicerad: 2014-11-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer