Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tjejerna till final i NEVZA!

Efter att ha besegrat Danmark med 3-0 (27-25 25-15 25-17) är de svenska tjejerna klara för final där de kommer ställas mot Finland. Finalen börjar 12.10 svensk tid och sänds på följande länk: https://www.youtube.com/watch?v=A54tK8A4tkw

De svenska tjejerna kom till dagens match utvilade medan danskorna tidigare under dagen vunnit en stenhård kvartsfinal mot Norge, något som märktes i inledningen då de blågula var det piggare laget. Trots att Sverige har svårt att sätta servar i banan lyckas tjejerna ändå rycka ifrån till 23-17, men där tar det plötsligt tvärstopp. Bra insatser från Danmark blandet med att Sverige har förtvivlat svårt att hålla anfallen innanför linjerna gör att Danmark får första setbollen vid ställningen 23-24. Isabelle Haak räddar den dock genom att dunka in en diggespike och Sverige lyckas efter några svettiga bolldueller knipa setet med 27-25. 

Det är trots raset glada miner i det svenska laget under setvilan, medan Danmark är deppiga efter att ha kämpat förgäves. Andra set är jämt fram till första tekniska time-out, därifrån är det sedan svensk uppvisning och tjejerna går från 6-8 till 25-15. Fantastiskt blockspel av framförallt Hanna Eriksson, som gör fyra takblock och bromsar mängder av Danska anfall, och en Isabelle Haak som är on fire med nio anfallspoäng på 14 försök är bidragande orsaker till Sveriges ryck. 

Tredje set blir matchens bästa där båda lagen höjer sig i både servemottagning och anfall. Emmy Andersson är säkerheten själv i servemottagning och Sverige levererar under setet 16 anfallspoäng med enbart en miss. Massiva anfall kryddat med tre blockpoäng plus några misstag från Norge gör att Sverige är först till 25 och ett vilt segerjubel kan utbryta. 

-Det är fantastiskt kul att ha nått final! Tjejerna har spelat bra under hela turneringen och de är väl värda den här möjligheten. Vi gör en bra match och visar att vi har alla förutsättningar att utmana finskorna imorgon, berättar coach Robert Söderberg.

-Idag var det en fröjd att föra statistik, i synnerhet i de två sista seten då vi är nästintill ostoppbara i anfall samtidigt som vi verkligen minimerar våra misstag i både spike och serve. Vi är dessutom på otroligt många bollar i block vilket försvårar avsevärt för danskorna att döda sina anfall. Isabelle Haaks 35 poäng på tre set är naturligtvis vansinnigt imponerade, men alla spelare bidrar med goda insatser idag. När man även hör alla hejarop från bänken och läktaren är det helt enkelt fruktansvärt roligt med volleyboll, summerar assisterande coach Arvid Haag.  

 

Poäng för Sverige
Isabelle Haak, 35p
Ebba Ekblad, 10p
Hanna Eriksson, 5p
Emmy Andersson, 3p
Sofia Andersson, 3p
Kajsa Österman, 1p 

Fler nyheter

Publicerad: 2014-11-01

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer