Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Volleybollserierna går mot våren

Det är mindre än hälften kvar av höstens omgångar och det är många spännande matcher kvar och vi ser alla fram mot slutställningarna i tabellerna. Vilka lag får äran att delta i Allsvenskan och vilka lag hamnar de andra vårserierna.

Alla, vågar vi påstå, som har någon koppling till ett lag är intresserade av att se hur det går. Följa resultat och tabeller är spännande. Därför måste hemmalaget rapportera in resultaten direkt efter spelad match. Det går att göra via mobiltelefon varför det är fullt rimligt att klara av den delen så fort domarna har signerat matchprotokollet. Eftersom det är viktigt kan en avgift tas ut av de lag som inte sköter rapporterandet i tid.

Nya lag?

Som en av få idrotter lämnar vi öppet åt föreningarna att anmäla lag två gånger per säsong. Även om det är sista gången, eftersom det blir helsäsongsserier från och med säsongen 15-16, är det ändå en mycket bra möjlighet.
Om din förening har spelare som ännu inte fått chansen att lira i seriespelet finns det fortfarande möjlighet att komma med redan från januari 2015. Skicka in en intresseanmälan till tl@volleyboll.se Deadline är 1 december så det gäller att skynda sig på.

Vårsäsongen 2015

Planeringen inför vårserierna är på gång. Det är mycket som ska klaffa för att vi ska lyckas få till ett bra schema för dina och de andra klubbarnas lag. Enligt tidplanen kommer vårens serier att falla ut på hemsidan så snart det bara är möjligt efter att serierna är färdigspelade, dvs 16-19 december.

Vårsäsongen

Start är 10-11 januari och sedan fortgår serierna fram till slutet av mars. Elitseriekvalet håller på en bit in i påsk. Observera att lagen från Allsvenskan som har för avsikt att utmana om platser i åtråvärda elitserien ska anmäla intresset senast första vardagen efter seriens slut.

Skicka in matchtiderna
När väl serierna är lagda är det av största vikt att matchtider förs in skyndsamt, för att underlätta för alla föreningar, spelare, lag och domare. Som vanligt är det föreningen själva som lägger in matchdata för sina hemmamatcher.

När ska matcherna spelas?

I schemat är lördagar default utom vid dubbelomgångar. Det går lika bra med söndag. I din förening kanske det är bättre att spela en del vardagsmatcher mot närbelägna motståndare eller varför inte match både lördag och söndag för att få lediga helger. Ta det med motståndarna först så går i stort sett allt att ordna.

Sportlov och kval till USM i volleyboll

Många lag innehåller unga spelare. Det är mycket bättre att redan vid schemaläggningen kolla av hur det ser ut med lov och ungdomsturneringar än att behöva panikflytta matcher senare.

Fler nyheter

Publicerad: 2014-11-20

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer