Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Starkt Linköping klara för GP-final

Linköping var klassen bättre än Hylte/Halmstad idag när de spelade första semifinalen på Grand Prix. I tre raka set var östgötarna bättre på samtliga positioner och vid ställningen 25-17i tredje set slog Martin Larsson in matchbollen efter drygt en t

- Vi fick en bra revansch idag efter att vi förlorade i tre raka set när vi mötte Hylte/Halmstad i Elitserien i höstas. Vi har pratat mycket om det och noga gått igenom vad som krävdes för att vinna idag. Hylte/Halmstad är ett väldigt bra lag, men idag fick de inte till sitt spel och sin höga nivå, säger Linköpings coach Andrew Strugnell.

Strugnell bytte inte in några spelare i matchen, eftersom han ansåg att startsexan spelade så bra. De hade ett starkt servetryck som inte Hylte/Halmstad kunde stå emot. Med landslagsspelare som Martin Larsson, Carl Ahremark, Fredric Gustavsson och Erik Sundberg i spetsen är Strugnell mycket nöjd med alla de svenska spelarna i laget.

Höjd nivå överlag i Sverige 

- Jag tycker nivån på den svenska ligan har höjts avsevärt sedan jag kom till Sverige för sju år sedan. Det är en bra liga, och jag tror att flera svenska spelare kommer att spela i andra europeiska ligor till nästa säsong. Nu närmast ska vi ladda om inför morgondagens final genom att kika på nästa semifinal innan bussen går tillbaka till Linköping, säger Andrew Strugnell.

Linköping – Hylte/Halmstad 3-0 (25-21, 25-12, 25-17) 

Bästa spelare i Linköping Benjamin Bell, och i Hylte/Halmstad var det Matthew Young.

Finaldags tisdag

Herrfinalen på Grand Prix avgörs tisdag kl 14.30. Motståndare blir vinnaren av den andra semifinalen, mellan Örkelljunga och Falkenberg som spelas måndag kl 12.30.  

Följ Grand Prix här Länk till annan webbplats.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-01-05

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer