Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Vinst för damerna mot Norge

En stark kämpainsats för det unga svenska damlandslaget gav utdelning i Kungsgårdshallen i Ängelholm på fredagskvällen. Norge besegrades i landskampen med 3-1 i set, där Fanny Andersson debuterade som passare i landslaget.

- Fanny gjorde en kanoninsats ikväll, och som helhet har laget vuxit under den här korta och intensiva landslagssamlingen, säger förbundskapten Tina Celinder Nygren.

Stark inledning som övergick i långt set

Sverige inledde starkt och tog kommandot, men Norge släpptes successivt in i matchen med sina starka kantspelare. De tog vara på sina chanser och bjöd på ett mycket bra motstånd. Andra set blev en nagelbitare mot slutet, innan Anna Haak kunde sätta setbollen genom en välplacerad spike, 30-28.

- Det var verkligen jättekul att spela här ikväll, vi har spelat ihop oss och har en väldigt bra stämning i laget. Det märks också på plan, vilket bidrar till att vi spelade bra ikväll. Vi fick fint publikstöd också, så roligt med folk på läktaren, säger lagkapten Cecilia Hall, centerspelare.

Vad tycker du om din egen prestation ikväll?

- Den var bra, jag är framförallt nöjd med mitt blockeringsspel, och jag gjorde få misstag. Dessutom klickade jag bra med Fanny också. Att spela i landslaget är fantastiskt kul, det betyder mycket att få vara med i landslaget, avslutar Cecilia Hall.

Sverige – Norge 3-1 (25-21, 30-28, 23-25, 25-22)

Bästa poängplockare: Isabelle Haak 20 poäng, Cecilia Hall 26 poäng.

Fler nyheter

Publicerad: 2015-05-29

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer