Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tusen matcher i domarkarriären – nu är den över

Hans Almkvist, med en lång internationell karriär bakom sig, har nu lagt pipan på hyllan när har passerat 55 år. Samtidigt har han även avslutat sin svenska domarkarriär. Men, engagemanget fortsätter; han kommer jobba för domarkåren även framöver

- Jag har ju vetat sedan många år tillbaka att min internationella karriär skulle vara över vid slutet av 2014. För mig har det hela tiden handlat om att fortsätta döma så länge motivationen finns kvar och inte längre. Visst kan det kännas lite vemodigt, men att lägga pipan på hyllan även nationellt är ett beslut som känns naturligt nu när min internationella karriär är avslutad. De senaste säsongerna har varit väldigt inspirerande, dels eftersom jag fått många prestigefyllda uppdrag ute i Europa, men också för att det har gått bra med dömandet i Sverige. Jag har hela tiden känt att jag har utvecklats som domare. Rutinen har stor betydelse för en volleybolldomare och det har jag ju samlat på mig en del med närmare 800 matcher i Elitserien och drygt 200 internationella matcher. 

Vad kommer du sakna mest? 

- Alla roliga minnen tillsammans med domarvänner från Sverige och från resten av världen! Jag kommer också att sakna adrenalinpåslaget som man får när man dömer viktiga matcher, kanske inför storpublik, både i Sverige och internationellt. Men allt har sitt slut och jag känner att jag vill sluta när jag är på topp.

Vad kommer du göra i domarsammanhang framöver?

- Jag kommer att fortsätta jobba med domarfrågor i referensgruppen för domare inom Svenska Volleybollförbundet och jag kommer att finnas med på matcher i Elitserien för att ge våra duktiga svenska domare återkoppling. Jag hoppas också på att få jobba som "technical supervisor" vid olika internationella matcher inom CEV (Europeiska Volleybollförbundet). Min förhoppning är att jag på så vis kan upprätthålla alla goda internationella kontakter jag har skapat under åren och att det ska vara till någon form av nytta för svensk volleyboll.

Foto nedan: Hans Almkvist på sista svenska matchen, landskamp i Örebro SWE-NOR 1/5. Foto: Robert Boman


Fler nyheter

Publicerad: 2015-06-08

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer