Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tuff lottning för svenska stjärnan i Champions League

När Champions League drar igång i höst är återigen svenske Marcus Nilsson på plats för att göra upp om den ädla titeln. Hans lag från och med i höst, turkiska Ziraat Bankasi Ankara, har fått ett wild card och lottats i en grupp med välmeriterade lag.

Motståndarna i fyrlagsgruppen är Paris Volley från Frankrike, Dinamo Moskva från Ryssland och Vfb Friedrichshafen som är hemmahörande i Tyskland. Samtliga motståndare har vunnit Champions League tidigare.

Sportchefen om lottningen

- Det är en svår grupp med Dinamo Moskva som klara favoriter. Vi kommer att sikta på att ta en andraplats i gruppen och därmed gå vidare till slutspel, säger Baris Hamaz som är sportchef i Ziraat Bankasi.

Ser fram emot Champions League

Ett skäl till att Marcus Nilsson valde att spela med den turkiska klubben är just spelet i Champions League som hägrar. Säsongen 2012/13 blev han tillsammans med sitt dåvarande ryska lag Lokomotiv Novosibirsk Champions League-mästare och samtidigt vald till Champions Leagues mest värdefulla spelare, MVP.

- Det ska bli jättekul att återigen få spela Champions League. Att spela där är alltid speciellt och är ett välkommet avbrott ifrån den inhemska ligavardagen.

Sommar i Sverige och med beachvolley

Under sommaren har Marcus varit runt i Sverige och träffat nära och kära som han inte hinner träffa under säsongen. Han har även spelat på Swedish Beach Tour i Helsingborg, och ställer återigen upp på touren i Jönköping i helgen. Tillsammans med Almir Ljutovac från Jönköpings BC har han fått ett wild card.

- Att spela beach är ett bra sätt att hålla igång under off season och det är sköna människor som åker runt och spelar touren, säger Marcus Nilsson.

Bilden nedan är från lottningen till höstens Champions League:

Baris Hamaz, sportdirektör i Ziraat Bankasi Ankara, Oguzhan Senol är sektionschef, Saffet Eraybar är ordförande för Svenska Volleybollförbundet och Nilüfer Simonsky är chef för internationella sektionen på Turkiska Volleybollförbundet.


Fler nyheter

Publicerad: 2015-08-07

Senast uppdaterad: 2016-06-07

Visa fler nyheter

Sponsorer